Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megállíthatatlanul tör előre a hidegfront

életkép esernyő esik esős FOTÓ FOTÓTÉMA IDŐJÁRÁS ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ zápor Budapest, 2010. június 14.
Egy nő szalad a szakadó esőben a XVII. kerületi Keresztúri úton. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint az északi, északnyugati é
Budapest, 2010. június 14. Egy nő szalad a szakadó esőben a XVII. kerületi Keresztúri úton. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint az északi, északnyugati és keleti országrészben várhatóan előforduló zivatarokban felhőszakadásra, nagyobb méretű jégre, viharos széllökésekre is számíthatunk. A délutáni órákban 25-30 Celsius-fok valószínű. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Az ország nyugati felén már hétfőn megkezdődik a változás, keleten azonban még marad a 30 Celsius-fok körüli hőség - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Hétfő: A napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a Dunántúlon, valamint északon zápor, zivatar is kialakulhat. Eleinte a déli, majd délutántól az északnyugati szél erősödik meg.

Északnyugaton már megszűnik a hőség, itt 23-27 fok várható,

máshol még kitart a 30-31°C körüli hőség.

Kedd: Északnyugat felől mindenhol erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon többfelé, keletebbre már csak szórványosan várható eső, zápor, zivatar.

Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, nyugaton viharos.

Erős hidegfront érkezik, hatására jócskán visszaesik a hőmérséklet: a tartósan csapadékos tájakon mindössze 15-20 fok valószínű, a délkeleti területeken még előfordul 30 fok közeli maximum.

Forrás: MTI/Földi Imre

Szerda: Átmenetileg csökken a felhőzet, változóan felhős időre számíthatunk. Az északi szél mérséklődik. Reggel 15, délután 26°C körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök: Gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, záporeső. Az északnyugatira forduló szél újra megerősödik.

20 és 26 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Péntek: A nap első felében még szórványosan lehet csapadék, majd csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé erős, néhol viharos lesz. A csúcsérték 19 és 24 fok alakul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről