Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lehet, hogy megúszhatják a börtönt Hien rokonai

Vágólapra másolva!
Meglepő fordulat várható Hien családjának bírósági ügyében. Az énekesnő szüleit és bátyját akár fel is menthetik a csütörtöki, másodfokú tárgyaláson, ügyvédjük szerint ugyanis rejtélyes módon több ezer oldalnyi fontos irat tűnt el a lefoglalt dokumentumok közül.
Vágólapra másolva!

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt indult eljárásban Hien szülei és testvére ellen. Első fokon

  • Hien apja, Nguyen Tuan Anh öt,
  • anyja egy,
  • féltestvére két év hat hónap börtönt kapott tavaly áprilisban.

Közben Hien apja megszökött, feltehetően korábbi otthonában, Vietnámban él, ahonnan nem lehet kiadatást kérni Magyarországra.

Ennek azonban lehet, hogy nincs is jelentősége, ugyanis a következő tárgyalási napon minden megváltozhat az ügyben tudta meg a Blikk.

– mondta Tran Dániel, Hien anyjának és féltestvérének ügyvédje, aki egy másik, a védelem szempontjából fontos tényezőre is felhívta lapunk figyelmét.

– mondta az ügyvéd.

Az ügy májusi tárgyalását korábban elnapolták, miután kiderült, hogy Hien, Tonyként emlegetett apja pár hónappal korábban új ügyvédet bízott meg a képviseletével, aki így két vádlottat is képviselt az ügyben, az első- és az ötödrendűt. Korábban mindkétten tagadták a bűnösségüket, de Hien apja napokkal a tárgyalás előtt új vallomást tett e-mailben, amelyben részben beismerte az ellene felhozott vádakat.

– mondta akkor a bíróság előtt az ügyvéd, akit rögtön kizártak az eljárásból, ugyanis a törvények értelmében nem képviselhet egy ügyben két olyan gyanúsítottat, akik különbözően vallanak saját bűnösségükről.

Hien szüleit és féltestvérét 2010 nyarán tartóztatták le. Azzal vádolták őket, hogy alkalmanként akár több mint 3 millió forintért hamis papírokkal segítettek Magyarországra jutni vietnámi embereket, akiket aztán továbbutaztattak nyugatra. A vádirat alapján a vállalkozás közel egymilliárd forint bevételt hozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről