A soproni ellenzék úgy belezavarodott saját hazugságába, hogy egy meghívót sem tudott normálisan kiküldeni

Vágólapra másolva!
Szerda délután elektronikus levelekkel bombázták szerkesztőségünket az összefogással büszkélkedő, soproni kormányellenes erők, mivel kétszer is hibásan küldték el a sajtótájékoztatójuk meghívóját. Zavarodottságuk olyan szempontból érthető, hogy amiről írtak, és amit majd be fognak jelenteni, az nyomokban sem igaz, mivel a nyugat-magyarországi városban is kettészakadt az ellenzék.
Vágólapra másolva!

Portálunk munkatársainak ritka örömben lehetett része szerda délután, ugyanis a soproni ellenzék valamiért úgy döntött, e-mailekkel árasztja el szerkesztőségi fiókunkat azért, hogy tájékoztasson minket arról, hogy Sopronban

  • valakik,
  • valamikor,
  • valamit

nagyon be akarnak jelenteni. Az e-mailező kedvében lévő soproni ellenzéktől 13:27-kor érkezett egy levél, amelyben arról tájékoztatták portálunkat, hogy augusztus 13-án, hétfőn 11 órakor sajtótájékoztatót tartanak a Polgármesteri Hivatal épülete előtt.

Oké, konstatáltuk nyugodtan, csakhogy 13:47-kor már megint egy ellenzéki összefogásos e-mail jött, megint Sopronból. "Meghívó ellenzéki összefogás sajtótájékoztatójára - Javítás!!!" - három felkiáltójel mínusz névelővel nyomatékosították, hogy itt nagyon fontos ügyről és változtatásról van szó. Kiderült, nem augusztus 13-án, hétfőn 11 órakor, hanem augusztus 9-én, pénteken 11 órakor történik majd meg A Bejelentés.

Ilyen apróbb tévesztés még a legnagyobbakkal is előfordul - gondoltuk, csakhogy nem sokkal később, egész pontosan 14:02-kor megint csipogott a telefon, érkezett az újabb üzenet, természetesen a soproni kormányellenes erőktől. "Meghívó ellenzéki összefogás sajtótájékoztatójára - Javítás 2!!!" - már a címből is felismerhető volt, hogy valamit ismét elszúrtak, legalábbis erre utalt a szolid "Javítás 2!!!" felhívás. Harmadik tájékoztató levelükből kiderült, mégsem azok fognak a Polgármesteri Hivatal előtt bejelenteni, akiket az első két levélben megjelöltek. Legalábbis erre utal, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomban tevékenykedő Kovácsi Katalin neve el-, a szintén a Mindenki Magyarországa Mozgalomban tevékenykedő Lukácsi Katalin neve pedig feltűnt a névsorban.

A második hiba és a harmadik e-mail után - egyelőre legalábbis - megszakadt a levelezés közöttünk, azonban az mindenképpen a Stan és Pan-koalíció soproni részlegének javára írható,

hogy kicsivel több, mint fél óra alatt kétszer is sikerült elrontani egy meghívót.

Olyan szempontból érthető a nyugati-magyarországi kormányellenes erők zavaradottsága, hogy amiről írtak, és amit majd be fognak jelenteni, az nyomokban sem igaz. Meghívójukban ugyanis "soproni ellenzéki összefogásként" titulálják magukat, azt sugallva, hogy Sopronban is egységbe verődtek a Fidesz-ellenes erők. Csakhogy a levél szövegezésekor megfeledkeztek arról, hogy a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd nem ment bele az együttműködésbe, mondván, hogy ez korábban sem vezetett eredményre. Így két részre szakadt az ellenzék, a Párbeszéd külön polgármesterjelölttel és külön jelöltekkel vág neki az őszi választásnak. Erről itt tudnak részletesebben olvasni.