Macron kretén, a brazil miniszter aljas - így szidja egymást Franciaország és Brazília az erdőtüzek miatt

Vágólapra másolva!
Aljasnak nevezte a francia igazságügyi miniszter a brazil oktatási minisztert, miután ő megjegyezte, hogy Franciaországban rengetegen jelentkeztek a második világháborúban a Waffen SS-be, Macront pedig opportunista kreténnek nevezte. Korábban Bolsonaro brazil elnök válaszolt egy Facebook-bejegyzésre, amiben egy brazil kommentelő Macron feleségét gúnyolta. A példamutatónak nem nevezhető hangnemben zajló háborút az indította el, hogy Macron a hazai kudarcok elől menekülve megtámadta Brazíliát az egyébként átlagos méretű amazonasi erdőtüzek miatt.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa észrevette (a Facebook le is tiltotta emiatt): Brazíliában egyáltalán nincs több erdőtűz, mint amennyi szokott lenni. A XXI. század eddig eltelt 18 évéből kilencszer több erdőtűz volt az év első 8 hónapjában, mint idén, derül ki a táblázatból, amit bejegyzéséhez posztolt.

Több nyugat-európai ország, élén Macron francia elnökkel mégis nekirontott Brazíliának és szankciókkal fenyegette. Annak ellenére, hogy nem csak Brazíliában vannak erdőtüzek, hanem az összes környező országban is - de Brazília az egyetlen közülük, amelynek nemzeti jobboldali elnöke van, Jair Bolsonaro személyében. Nyilvánvalóan ez a demagóg támadások valódi oka.

Hétvégén egy brazil Facebook-felhasználó posztolt két képet egymás mellé helyezve. Az egyiken Bolsonaro 37 éves felesége látható, a másikon pedig Macron 66 éves felesége. Azt írta hozzá kommentben, hogy ezért támadja Macron Bolsonarót. Erre válaszolt a brazil elnök: "Ne alázd meg a srácot - LOL" írta (ez utóbbi rövidítés azt jelenti, hogy nagyon nevet). A brazil elnök hivatala később az AFP kérdésére nem kommentálta a bejegyzést és azt, hogy valóban Bolsonaro írta-e.

A brazil oktatási miniszter a hétvégén arról beszélt, hogy milyen sokarcú Franciaország. Egyrészt ők adták a világnak Descartes-ot és Pasteurt, de azt is tudni lehet, hogy a második világháborúban példátlanul sok francia jelentkezett a Waffen SS-be.

Macront pedig egyszerűen opportunista kreténnek nevezte. Erre válaszul a francia igazságügyi miniszter lealjasozta a brazil minisztert.

Brazília példátlan erőfeszítéseket tesz az amazóniai erdőtüzek megfékezéséért, Bolsonaro elnök még a hadsereget is bevetette. Közben több nyugat-európai ország folyamatosan szankciókkal fenyegeti. Fontos megjegyezni, hogy nem arról van szó, hogy Brazília környezetszennyező tevékenységet folytatna, mint például a ligniterőművek tucatjait üzemeltető Németország. Csak arról, hogy Brazíliában van a világ legnagyobb egybefüggő erdőterülete, amelynek láthatóan azt a szerepet szánja a demagóg Macron és több vezető európai politikus, hogy mérsékelje az európai hatalmak súlyos környezetszennyezését.