Késelés az Újlak utcában, megszólalt a gyanúsított asszony

Újlak utca, késelési helyszín 2019 augusztus 7-én Újlak utca, késelési helyszín 2019 augusztus 7-én
Újlak utca, késelési helyszín 2019 augusztus 7-én
Vágólapra másolva!
Rossz híre lett a rákoskeresztúri Újlak utcának az elmúlt másfél évben, mivel több súlyos, halálos bűncselekmény is történt itt az elmúlt hónapokban. Legutóbb a hétvégén. A gyanú szerint egy itt lakó nő és a férje összeveszett egymással, aztán az asszony megszúrta a férjét. A férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, miközben az asszony ellen súlyos testi sértés gyanúja miatt indult nyomozás, jelenleg szabadlábon védekezik. Otthon találtuk. Elmondta az Origónak, hogy emlékszik a történtekre.
Vágólapra másolva!

Reggel tudtuk meg, hogy megint bűncselekmény történhetett a XVII. kerületi, mára gyakorlatilag hírhedté vált utcában. Azt az információt kaptuk, hogy egy középkorú nő szúrta meg a férjét. Úgy döntöttünk, utánajárunk, mi történt.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Megtaláltuk a házat, ahol a házaspár lakik. Az egyik felettük lakó szomszédjuk elárulta, állandóak voltak a viták a házaspárnál, ráadásul gyakran nyúltak alkoholhoz is.

- mondta

Az asszony otthon volt, amikor bekopogtattunk. Szóba állt velünk, de azt nem engedte meg, hogy lefényképezzük.

Ő egészen másképp számolt be az esetről, mint ahogyan a hírekből értesültünk róla. Azt mondta, nem akarta ő leszúrni a férfit, szerencsétlen véletlen volt az egész.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Baleset volt, semmi több, és nem szenvedett életveszélyes sérülést. Én a konyhában voltam végig, ő kint volt, ittasan szidalmazott meg rágalmazott, úgyhogy nem foglalkoztam vele, mert csináltam a dolgomat. Aztán kijött a konyhából, dulakodni kezdett, ő ittas volt, én

pont vettem le a kést, hogy felszeleteljem a csirkét, és abban a szent másodpercben részegen berongyolt, és beledőlt a késbe.

Egyből hívtam a mentőket. Nem sérült meg életveszélyesen, csak vesztére a hasán érte a késszúrás, azért vérzett ennyire. Azóta már összevarrták, kiengedték a kórházból" - magyarázta a nő, aki ezt a rendőröknek is elmondta.

Az Origo információi szerint súlyos testi sértés gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Brutális gyilkosságok helyszíne

Nem ez volt az első ilyen eset. Tavaly januárban egy 17 éves kamasz végzett volt barátnőjével a Rákoskeresztúri Újlak utcában. Azért ölte meg, mert nem volt képes elfogadni, hogy szakított vele. Mivel öngyilkossággal fenyegetőzött, "szerelme" hajlandó volt vele még egyszer találkozni az egyik buszmegállóban, ahol együtt buszra szálltak. A fiú hazáig kísérte a lányt.

Akkor támadt rá, amikor a lépcsőháznál tovább már nem mehetett.

A táskájából elővett egy nagy kést, és szúrt.

Kilenc és fél évet kell a fiatalkorúak börtönében töltenie.

Bűnügyi helyszínelők Rákoskeresztúron, miután egy Újlak utcai lakóházban holtan találtak egy 19 éves nőt 2018. január 12-én Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Három nappal a januári gyilkosság után egy újabb párral történt itt tragédia. A 26 éves Cs. Norbert is féltékenységből támadt az exbarátnőjére, annak kétéves gyermekére és új barátjára.

Amikor a férfit agyonlőtte,

az asszony a gyerekével a karjában elszaladt. Norbert egy háztömbbel odébb utolérte. Az autójához akarta vonszolni őket, de volt barátnője ellenállt.

A gyermeke szeme láttára fejbe lőtte a nőt,

majd öngyilkos lett.