Hamis adatokat közölt, lebukott Soros egyik magyar álcivil szervezete

Corruption Research Center Budapest logó, korrupciókutató központ budapest
Vágólapra másolva!
Manipulált és hamis tartalmakat közölt az úgynevezett Korrupciókutató Központ. A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Közbeszerzési Hatóság által indított perben a Fővárosi Törvényszék végzését. A szervezet elnöke azt mondta, hogy nem csak az intézményi rendszer hírnevét csorbították, hanem támadást intéztek Magyarország ellen. Ezért az ügy Brüsszelben folytatódik –számolt be a Hirado.hu.
Vágólapra másolva!

A Soros György által is támogatott Korrupciókutató Központ hamis, manipulatív módon előállított tartalmakat közölt a Közbeszerzési Hatóság (KH) adatközlési gyakorlatáról, ezzel megsértve a hatóság jó hírnevét. Egyik jelentésükben félrevezető és alacsony minőségűnek nevezte a KH honlapját –számolt be a hirado.hu a Magyar Nemzet egy korábbi cikkére hivatkozva. Továbbá azt is állították, hogy a bangladesi és zambiai azonos weboldalak jobbak.

Az ügy Brüsszelben folytatódik. Forrás: Facebok/Corruption Research Center Budapest

A Fővárosi Törvényszék ezért arra kötelezte a Korrupciókutató Központot, hogy fizessen egymillió forint sérelemdíjat a KH-nak, illetve tegyen közzé egy helyreigazító közleményt. Ezt követően a szervezet a bírósági ítéletnek megfelelően törölte a honlapjáról az elemzést és

elismerték, hogy valótlan adatokat közöltek és elnézést kértek.

A Fővárosi Ítélőtábla a napokban a KH által indított perben helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék végzését.

–mondta a KH elnöke.

Rigó Csaba hozzátette, hogy a Korrupciókutató Központ tanulmányában azt az érzetett keltette, mintha nem lehetne keresni a KH honlapján, és többek között az sem világos, hogy milyen adatbázisból dolgoztak.

–tette hozzá az elnök. Továbbá ezekre a tanulmányokra hivatkozik az Európai Bizottság is egyes dokumentumaiban. Ezért Rigó Csaba úgy döntött, az ügy Brüsszelben folytatódik, az elnök az EB főtitkárához fordul, hogy javítsa ki az országjelentésben azokat a hivatkozásokat, amely egy jogerősen elítélt egyszemélyes kft-re hivatkoznak.

A megbízhatónak álcázott állítások sok esetben hálózati manipuláció eredményei, mégpedig politikai célból –ezt már az Alapjogokért Központ igazgatója mondta. Szánthó Miklós úgy fogalmazott, hogy a nyílt társadalom eszmerendszeréhez kötődő

Korrupciókutató Központ téves állításai megjelennek a Sargentini-jelentésben is.

Az igazi cél ezekkel a téves hivatkozásokkal Szánthó Miklós szerint a tagállamok szuverenitásának csorbítása.