Hiába szólt le Karácsony, továbbra sincs rend a ferencvárosi ellenzéknél

Baranyi Krisztina, Jancsó Andrea
Vágólapra másolva!
Hiába jelezte balatonfüredi nyaralása végeztével Karácsony Gergely, baloldali főpolgármester-jelölt, hogy nincs teljesen rendben az, ami a IX. kerületi kormányellenes erőknél történik, minden ugyanott folytatódik, ahol abbamaradt. Csütörtökön a momentumos Jancsó Andrea azzal vádolta meg az ex-Együttes Baranyit, hogy nem együttműködő az előválasztási megállapodás elfogadásában. 
Vágólapra másolva!

- írta ki Facebook-falára a ferencvárosi MSZP, Momentum, DK, és Jobbik által támogatott Jancsó Andrea, hogy vetélytársa, Baranyi Krisztina önkormányzati képviselő nem jelent meg a tegnapi egyeztetésen.

Csalás után: Mi készen állunk, csak a Kriszta nem

Az üzenet szépségét az adja, hogy a napokban komoly csalás történt a ferencvárosi előválasztás körül, ugyanis amíg Jancsó megkapta az aláírásgyűjtő íveket, addig Baranyi nem. A történteket követően a momentumos politikus kedvesen felajánlotta, hogy akár újra is kezdhetik az egészet, mert közös erővel kell küzdeni a Fidesz ellen. A viaskodás még a Balatonon nyaraló Karácsony Gergely, baloldali főpolgármester-jelölt ingerküszöbét is elérte, aki egy Facebook-posztban jelezte, rendet fog vágni a IX. kerületi kormányellenes erők között. Úgy látszik,

felhívása nem ért célt, ugyanis a felek ugyanott folytatták ahol eddig.

Baranyi Krisztina, Jancsó Andrea Forrás: MTI/Máthé Zoltán, Mohai Balázs

Jancsó csalódottságának adott hangot, hogy Baranyi távolléte miatt nem tudta aláírni a megállapodást, egyúttal reményét fejezte ki, hogy ma ezt pótolni fogják. Ezután pedig számba vette, a lejárató szórólapkampány, és az előválasztással kapcsolatos csalás ellenére miért is kellene az ex-Együttes politikusnak a tenyerébe csapnia:

  • Baranyi Krisztina szinte összes korábbi feltételét teljesítették,
  • az előválasztás győztese a kompenzációs lista első helyére kerül, míg a vesztese a legesélyesebb egyéni körzetben indulhat, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy Baranyi Krisztina ne legyen ott a következő ferencvárosi önkormányzatban,
  • ha Jancsó megnyeri az előválasztást, antikorrupciós alpolgármestert csinálna belőle,
  • ha pedig Baranyi lesz a nyertes, akkor neki semmilyen elvárása nem lesz irányába, ráadásul a legjobb tudása szerint fogja őt és az ellenzéki pártokat segíteni.

"Részünkről tehát teljes a nyitottság"- bizonygatta az ex-LMP-s, most már momentumos politikus, aki nem felejtette el hozzátenni, hogyha Baranyi Krisztina is aláírja a megállapodást, kezdődhet az előválasztás.

Kérdés, persze, hogy miután bírálták, kritizálták ismeretlen szórólapozók, és az aláírásgyűjtő lapokat sem kapta meg időben, mennyire veszi jó néven Baranyi Jancsó sorait.

Frissítés: Most épp azt állítja Baranyi Krisztina a közösségi oldalán, hogy megszületett a megállapodás, előválasztás lesz, de az eddig ellenzéki roncsderbit elnézve kíváncsiak vagyunk a folytatásra.

A ferencvárosi ellenzék története komédiának sem utolsó, tegnap írtunk róla bővebben, a linkre kattintva tudja elolvasni.