Jógázzon a Citadellán alkonyattól pirkadatig!

Citadella Gellért hegy
A csodás novemberi hajnalok egyikén
Vágólapra másolva!
10-én és 11-én ismert hazai- és nemzetközi oktatók által vezetett jógaórák várnak mindenkit a Citadella Szabadság-szobor felőli oldalán.
Vágólapra másolva!

Az idei esztendőben Budapesté a kitüntető Európa Sportfővárosa cím, aminek köszönhetően egész évben számos, nagy tömegeket megmozgató ingyenes eseménynek ad otthont a város.

A programsorozatot - amelyet a Budapest Fővárosi Önkormányzat koordinál és a Budapesti Sportszövetségek Uniója irányításával, a Testnevelési Egyetemmel partnerségben valósul meg - kezdettől fogva azzal a szándékkal állították össze, hogy a meghirdetett, ingyenes sportrendezvények minél szélesebb körben legyenek a budapestiek számára vonzók, érdekesek és sportolásra ösztönzők.

A rendhagyó és keresett jógaprogramot a Citadella másik oldalán a Jóga Piknik egészíti ki, amely lehetőséget és teret biztosít a jógaiskolák bemutatkozásának, szakmai beszélgetéseknek és a sportághoz kapcsolódó egyéb tevékenységek megjelenésének, így

azoknak is érdemes lesz kilátogatniuk az augusztus második hétvégi eseményre, akik a jóga hagyományaira, múltjára, jelenére és elméleti hátterére kíváncsiak.

Őket a Rózsakertben, a Gellérthegyen közvetlenül a Citadella alatt elhelyezkedő parkosított területen egy kisebb színpad, sátrak és pihenőterületek kialakításával Jóga piknik-fesztivál fogadja, melynek programjai ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatók 17:00 és 23:00 óra között.

Számos ismert és elismert oktató várja a jógázni vágyókat augusztus második hétvégéjén, Budapesten. Forrás: BVA

Az idelátogatókat jógaiskolák, a jógairányzatok bemutatkozása és kiállítása, valamint jógabemutatók, jóga mandala-élő képek, szakmai előadások, beszélgetések meghívott előadókkal, gyermekjóga, gyermekfoglalkozások, és tíz órakor Kövi Szabolcs koncertje várja.

A Citadella helyszínen szombaton óránként 80 fő részvételével 6 db 50 perces jóga várja az érdeklődőket, 10 perces váltásokkal,

ahol olyan jógairányzatok gyakorlására nyílik majd lehetőség, mint a Sivananda tradició, az Iyengar tradició, a Vrindávan Gangótri Jógatradíció, a Himalájai Jógatradíció, a Kundalini Tradíció, a Forrójóga, vagy vasárnap hajnalban a 80 perces Napüdvözlő óra.

PROGRAMOK

SZOMBAT:
17.00-17.10 Köszöntő: Ankita Sood, Jóga Nagykövet (Budapesti Indiai Nagykövetség) és Képes Andrea a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vezető oktatója
● 17.10 – 17.50 Sivananda tradíció jóga óra, Beöthy Árpád
● 18.10-18.50 Iyengar tradíció jóga óra, Répássy Erika

● 19.10-20.00 Vrindávan Gangótri jóga óra, Képes Andrea
● 20.10-21.00 Himalájai Jógatradíció óra, N. Szabó Katalin
● 21.10-22.00 Kundalini Tradíció, Kormos Éva
● 22.10-23.00 Forrójóga, Kováts Dea

VASÁRNAP
● 4.30 – 5.50 Napüdvözlő jóga a Citadellán, Szűcs Gábor
● 5.50 - 6.00 'Jóga Mandala', közös élőkép

A rendezvényt kiegészítő szolgáltatások között megtalálható lesz a ruhatár, az öltöző, a kerékpártároló, valamint ivókutak és MOL foodtruck is. A látogatók számára hajnali buszjárat közlekedik a Móricz Zsigmond tér és a Citadella között, négy órai indulással.

A rendhagyó esemény különleges élményt ígér az ide látogatóknak. Forrás: BVA


A Citadella Jóga órákra előzetes, online regisztráció szükséges: külön regisztráció kell a Citadella Jóga órákra óránkénti bontásban, valamint a Napüdvözlő jógára is.
További információ itt: az esemény Facebook oldalán található.