Országszerte riasztást adtak ki a hőség miatt, keddig marad a strandidő

hőség, nyár, hőségriasztás, kánikula
Budapest, 2018. augusztus 8. A hőség miatt a párásító berendezésnél hűsölők Budapesten, a Kossuth téren 2018. augusztus 8-án. A tartós hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú a figyelmeztetést adott ki Budapest, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye területére, ahol a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat. Az ország többi megyéjében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Szombaton országszerte sok napsütésre, száraz időre lehet számítani. Országos hőség lesz 30-35 fokos csúcsértékkel - írja a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Vasárnap

Északon előfordulhat gomolyfelhőzet, itt zápor, zivatar is kialakulhat. Az ország nagy részén ugyanakkor derült időre számíthatunk. Az ÉNy-i szél megélénkül. 30 és 35 fok közötti országos hőség várható.

Hétfő

Derült, száraz, kiváló strandidő lesz. 32 és 38 fokos forróság várható - az idei nyár legmelegebb napja lehet.

Országszerte 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, erős lesz az UV-sugárzás Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kedd

Megerősödő ÉNy-i széllel, egyre több helyen záporral, zivatarral hidegfront érkezik; melynek hatására a Dunántúlon már megszűnik a hőség, keleten még kitart a 30-35 fokos csúcsérték.

Szerda

Délutánig borongós időre van kilátás főleg délen és keleten esővel, záporral, zivatarral. Később aztán csökken a felhőzet. Felfrissül az idő, mindenhol véget ér a kánikula: délután 24-29°C valószínű.

Csütörtök, péntek

Napos, gomolyfelhős, mérsékelten meleg napok várhatók. Zápor, zivatar csak néhol fordul elő. A maximum 27°C körül alakulhat.