Több millió forintot csaltak ki unokázással egy szigethalmi asszonytól

Vágólapra másolva!
Egy banda több millió forintot csalt ki egy Szigethalmon élő asszonytól azzal, hogy azt hazudták neki, balesetet szenvedett az unokája és azonnal pénzre van szüksége. A banda jól fel volt készülve, volt futáruk, sofőrjük, telefonálójuk és csomagolójuk is.
Vágólapra másolva!

A csalók augusztus 5-én, éjjel hívták fel a 83 éves asszonyt, hogy az unokája balesete volt és sok pénzre van szüksége. Azt nem mondták, hogy pontosan mennyire, arra kérték az asszonyt, hogy minden pénzét szedje össze és adja majd oda a hamarosan jelentkező ismerősnek.

Az asszony így is tett, egy táskába összepakolt nagyjából 6 millió forintot.

Forrás: Police.hu

Az asszony valamit megérezhetett, mert bár odaadta a pénzt a futárnak, közben alaposan megfigyelte a férfit, akiről később pontos személyleírást tudott adni. Azt is észrevette, hogy a házától nem messze egy sötét színű furgon állt, ami nem tartozott a megszokott utcaképbe. Sajnos csak ezek után gondolta át a történteket, és rájött, hogy átverhették.

A rendőrség kiderítette, hogy Angliából telefonáltak az asszonynak.

Ezek után megvizsgálták, hogy az asszony környezetében él-e olyan, aki kapcsolódhat a csaláshoz. Találtak is egy szigetcsépi nőt. Ebből az is nyilvánvaló lett, hogy egy bűnbandáról van szó, hiszen a pénzt egy férfi vette át. A kiindulási pont a szigetcsépi család volt.

Az 55 éves B. Józsefnek volt egy szürke Citroen Berlingója, ami megfelelt annak az autónak, amit az asszony látott az utcában.

Közterületi kamerákon visszakövették az autó mozgását a csalás körüli időpontokban. Az autó sofőrje egy nővel és egy másik férfival együtt utazott a pénzátadás után, egy dohánybolt kameraképeiből jó minőségű képet tudtak kimenteni a férfiről.

A férfi teljesen megfelelt az asszony személyleírásának, majd az adatbázisból kiderült, hogy a férfi a 34 éves B. József, így a pénzátvevője már megvolt.

Ezek után azonosították a másik férfit, a 42 éves B. Lászlót is, majd a 19 éves M. Zoltánné V. Vivient, ők is szigetcsépiek. Kiderült, hogy ők a pénzből fejenként kivettek 600 ezer forintot, a maradékot pedig a tököli HÉV-állmáson odaadták N. Norbertnek.

A rendőrség ezek után, augusztus 8-án csapott le bandára, a két nőt és a három férfit bevitték a kapitányságra.

N. Norbertnél autógumikba rejtve találtak több mint 3,5 millió forintot, B. Józsefnél 955 ezer forintot foglaltak le.

Emellett találtak a csalásból szerzett pénzen vásárolt két laptopot, hangszórót, babaruhákat, egyéb babakelengyéket, továbbá babakocsi és babaágy rendeléséről számlát. A rendőrség információi szerint a pénz nagy részét külföldre akarták küldeni.

Forrás: Police.hu

A banda ellen csalás miatt indított a rendőrség eljárást, B. József letartóztatását augusztus 8-án a bíróság elrendelte, a társai szabadlábon védekeznek. A rendőrség még vizsgálja, ki hívta külföldről az asszonyt.