Együttműködési megállapodást kötött a Hungary Helps Ügynökség és az Ökumenikus Segélyszervezet

MÁRKI Gábor; AZBEJ Tristan
Budapest, 2019. április 16. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára (b) és Márki Gábor, a Hungary Helps ügynökség vezérigazgatója az ügynökség megalakulásáról tartott sajtótájékoztatón az államtitkárság budapesti épületében 2019. április 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Átfogó együttműködési megállapodást kötött a Hungary Helps Ügynökség és az Ökumenikus Segélyszervezet. A keretszerződést szerdán újságírók előtt írta alá Márki Gábor, az ügynökség vezérigazgatója és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója Budapesten. A megállapodás szerint új közös támogatási programot indítanak Irakban, illetve Ukrajnában.
Vágólapra másolva!

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár kiemelte:

a kormány stratégiai szövetségesként tekint az Ökumenikus Segélyszervezetre, amellyel két új közös támogatási programot is indítanak.

Az egyik projekt keretében a két szervezet részt vesz a dzsihadisták által feldúlt iraki Szindzsár tartomány újjáépítésében, valamint támogatják az iraki kurd Khanke város menekülttáborában élő jazidi kisebbség életkörülményeinek javítását.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára (b) és Márki Gábor, a Hungary Helps ügynökség vezérigazgatója Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A másik, ukrajnai program keretében a polgárháborús válság sújtotta Herszon városban segítik egy családi krízisközpont létrehozását - közölte az államtitkár.