A balfék betörő berúgott és elaludt rablás közben

Vágólapra másolva!
Egy férfi kétszer tört be egy érdi házba, második alkalommal lebukott, mert elaludt a kanapén. Ezt még megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel, de később újabb betörésért már börtönbe került.
Vágólapra másolva!

A férfi augusztus első napjaiban utazott ki Érdre, pénze egyáltalán nem volt. Augusztus 8-án átmászott egy ház kerítésén, benyomta az ablakot és bemászott a házba, ahonnan laptopot, hangszórót lopott, valamint egy sportcipőt, amit fel is vett. Másnap délután visszament ugyanabba a házba.

Amit talált, whiskyt és pálinkát, azt megitta, a nappaliban lefeküdt a kanapéra, bekapcsolta a tévét és elaludt.

A ház tulajdonosa találta meg, aki hívta a rendőröket. Az ellopott tárgyak egy részét megtalálták a férfinál.

Augusztus 14-én egy másik házba is betört, ott különböző szerszámgépeket pakolt össze, hogy ellopja, majd eladja azokat.

A házban volt riasztó, aminek jelzésére az egyik vagyonvédelmi cég járőre kiment a helyszínre.

Elfogta és feltartotta, amíg a rendőrök oda nem értek. A betörőt ekkor őrizetbe vették.

Az érdi ügyészség gyorsított eljárásban, két nap alatt lopás és más bűncselekmények miatt bíróság elé állította a férfit, akit a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt, amit 3 évre, próbaidőre felfüggesztett.

Egy hét sem telt el próbaidőből, amikor a férfi megint betört egy érdi házba, a teraszon talált építési anyagokat egy építkezésen el akarta adni, de elfogták és megint őrizetbe vették.

Az érdi ügyészség ismét gyorsított eljárásban állította bíróság elé lopás miatt a férfit. A bíróság 10 hónap börtönre ítélte, valamint elrendelte a pár nappal korábban kiszabott büntetés végrehajtását is, és letartóztatta.