Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából

ORBÁN Viktor; POMPEO, Mike
Budapest, 2019. február 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Mike Pompeo amerikai külügyminisztert hivatalában, a Karmelita kolostorban 2019. február 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere az amerikai kormányzat nevében köszöntötte Magyarországot a Szent István napi nemzeti ünnep alkalmából.
Vágólapra másolva!

Szent István napja alkalmából a legjobb kívánságaimat fejezem ki Magyarország kormányának és népének az Egyesült Államok kormánya nevében - fogalmazott a közleményben az amerikai diplomácia vezetője.

Mike Pompeo hangsúlyozta:

Ebben az esztendőben a nemsokára életbe lépő védelmi együttműködési megállapodás aláírásával bővítettük katonai kapcsolatainkat - hangsúlyozta a miniszter.

Az amerikai diplomácia vezetője emlékeztetett arra, hogy

februárban látogatást tett Magyarországon.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Mike Pompeo amerikai külügyminisztert hivatalában, a Karmelita kolostorban 2019. február 11-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

- emelte ki Pompeo.

Leszögezte, hogy - mint fogalmazott - "kormányaink a legmagasabb szinteken működnek együtt, és tovább mélyítjük együttműködésünket a transzatlanti szövetség javára".

Az amerikai külügyminiszter egyúttal reményét fejezte ki, hogy "ezen az erős alapzaton tovább építkezhetünk kapcsolataink további erősítése és bővítése érdekében."