Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyógyszerei nélkül szökött el otthonról a Keletinél talált beteg, német kisfiú

Vágólapra másolva!
Augusztus 6-án éjjel a Keleti pályaudvarnál járőröző rendőrök találták meg azt a 12 éves német kisfiút, akiről kiderült, hogy megszökött otthonról.
Vágólapra másolva!

Szombaton indult el a francia-német határ melletti kisvárosból, Kenzingenből azért, hogy világot lásson. A kalandjára viszont se igazolványt, se a gyógyszereit nem vitte magával. A 12 éves fiúnak ugyanis rendszeresen kell gyógyszert szednie, ezért is ijedtek meg annyira a szülei.

A német rendőrség azonnal kiadta a nemzetközi körözését.

A Merkur német portál szerint a kisfiú szombaton indult el. Amíg szülei a gyógyszerei miatt aggódtak, ő már rég úton volt a német fővárosba, Berlinbe. Ott egy napig időzött, majd Magyarország felé vette az irányt. Vonattal utazott Budapestre.

A többórás úton azonban

senkinek sem volt furcsa, hogy egy ennyi idős gyerek egyedül utazik,

ugyanis ennyi idősen már kísérő nélkül is utazhatnak.

A MÁV szabályzata szerint a szülő nélkül utazó 10 év feletti gyerek utazásakor be kell mutatnia valamelyik szülői felügyeleti joggal rendelkező személy beleegyező nyilatkozatát - írja a Blikk.

A fiú végül a Keleti pályaudvaron szállt le, ahol céltalanul bolyongott a vasútállomás aluljárójában. Ekkor figyeltek fel rá a magyar rendőrök.

Megszólították, és kiderült, hogy a gyerek csak németül beszél, és semmilyen igazolvány nincs nála.

Azt mondta a rendőröknek, azért jött Magyarországra, mert szerette volna látni Budapestet, és semmilyen ismerőse nem él itt.

A járőrök bevitték a gyereket a rendőrségre, és felvették a kapcsolatot a német kollégáikkal. A Bűnmegelőzési- és a Balesetmegelőzési Osztályok közben ajándékokat vittek a kisfiúnak, hogy addig se unatkozzon, amíg szülei meg nem érkeznek érte.

Végül az apja vitte haza a gyereket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről