Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több megyében is bemutatta jelöltjeit a Fidesz

KÖBLI Miklós; TÁBORI Ferenc; JÁNSZKY Lajos László; OVÁDI Péter; STRAUB Dávid; SÖVÉNYHÁZI Balázs; STEIGERVALD Zsolt
Nemesvámos, 2019. július 11. Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője (b3), mellette a Fidesz-színekben, illetve Fidesz-támogatással induló Veszprém megyei polgármesterjelöltek: Sövényházi Balázs, Nemesvámos, Tábori Ferenc, Hárskút, Fülöp Zoltánné, Úrkút, Straub Dávid, Csehbánya, Jánszky Lajos László, Herend, Köbli Miklós, Hajmáskér és Steigervald Zsolt, Bánd (b-j) polgármesterjelöltje a bemutatkozó sajtótájékoztatón Nemesvámoson 2019. július 11-én. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megye több településén is bemutatták a Fidesz polgármesterjelöltjeit az őszi önkormányzati választásra. 
Vágólapra másolva!

Fideszes, illetve a párt támogatásával induló polgármesterjelölteket mutatott be Veszprém megye 1-es választókerületének kormánypárti országgyűlési képviselője Nemesvámoson. Ovádi Péter bejelentette: a Fidesz jelöltjeként indul a 2019-es önkormányzati választásokon Tábori Ferenc Hárskúton, Hartmann Antal Márkón, Jánszky Lajos László Herenden, Straub Dávid Csehbányán és Steigervald Zsolt Bándon. Rajtuk kívül Fidesz-támogatással lesz polgármesterjelölt Fülöp Zoltánné Úrkúton, Sövényházi Balázs Nemesvámoson, Köbli Miklós Hajmáskéren és Fésüs Sándor Vilonyán.

Előbbre léphettek a települések

Emlékeztetett: Veszprém kormánypárti polgármesterjelöltjét, Porga Gyula regnáló városvezetőt már június végén bemutatták Navracsics Tibor európai uniós biztossal közösen. Ovádi Péter hangsúlyozta:

a jelöltek mindannyian jelenleg is településeik vezetői, akik helyben tesznek a kormány programjának megvalósulásáért, és munkájának köszönhetően településeik "egyet előbbre léphettek" az elmúlt öt év alatt.

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője (b3), mellette a Fidesz-színekben, illetve Fidesz-támogatással induló Veszprém megyei polgármesterjelöltek: Sövényházi Balázs, Nemesvámos, Tábori Ferenc, Hárskút, Fülöp Zoltánné, Úrkút, Straub Dávid, Csehbánya, Jánszky Lajos László, Herend, Köbli Miklós, Hajmáskér és Steigervald Zsolt, Bánd (b-j) polgármesterjelöltje a bemutatkozó sajtótájékoztatón Nemesvámoson Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A polgármesterekkel való együttműködésről szólva Ovádi Péter elmondta: már évekkel ezelőtt a Fidesz választókerületi elnökeként felvette a kapcsolatot a környező települések vezetőivel. Tavaly áprilisi megválasztása után országgyűlési képviselőként létrehozta a Polgármesterek Klubját, amely a térség fejlesztésének érdekében a választókerület 25 településének vezetőit fogja össze.

Újfehértón és Nyírbátorban is lesz polgármesterjelöltje a Fidesznek

Bemutatta a Fidesz-KDNP nyírbátori és újfehértói polgármesterjelöltjét a térség kormánypárti fideszes országgyűlési képviselője a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban. Simon Miklós elmondta, a 14 ezer lakosú Újfehértón Hosszú József jogász, a Tiszavasvári Járási Hivatal jelenlegi vezetője, a 12 ezres lélekszámú Nyírbátorban pedig Gárdos László jogász lesz a kormánypártok jelöltje.

Gárdos László, a Fidesz-KDNP nyírbátori polgármesterjelöltje Nyírbátorban Forrás: MTI/Balázs Attila

"A Fidesz felvállalja az általa indított jelölteket, és a jelöltek is felvállalják az eszmeiségünket" - fogalmazott az országgyűlési képviselő, hozzátéve, jót tenne a két településnek, ha olyan csapat vezetné, amely a polgári-keresztény értékrendet képviseli.

A jelöltek nem bújnak "a függetlenség megtévesztő zászlaja alá", mint ahogy azt Máté Antal, Nyírbátor jelenlegi független polgármestere teszi, aki az MSZP-Párbeszéd EP-listáján "arctalanul" a 24. helyet foglalta el -

tette hozzá.

Hosszú József elmondta, megválasztása esetén ipari park épülne a befektetők számára Újfehértón, az elvándorlás, illetve az ingázás megállítására pedig városi munkahelyek létrehozását fogja szorgalmazni.
Gárdos László arról beszélt, hogy Nyírbátornak észszerű infrastrukturális beruházásokra van szüksége, emellett csökkenteni kell főleg a fiatalok körében magas elvándorlási arányt is. "A jelenlegi egy helyben járás helyett új lendületre van szükség" - tette hozzá a kormánypárti polgármesterjelölt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről