Megúszta a börtönt az alkoholista sofőr, csak mert nőnek született

Vágólapra másolva!
Míg nálunk sok nő panaszkodik arról, hogy a férfiaknak mindent szabad, míg rájuk sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak, Angliában úgy tűnik, nagyon is elnézőek velük szemben: a harmincéves Victoria Parryt már többször kapták rajta ittas vezetésen. Legutóbb egy egész üveg bort megivott, mielőtt volán mögé ült, majd súlyos balesetet okozott, de végül nem került börtönbe. A bírónő azt mondta neki, hogy  szerencséje van, hogy nőnek született, mert ha férfi lenne, a tárgyalásról már egyenesen a börtönbe vitték volna - írja a TheSun. 
Vágólapra másolva!

A fiatal nő egy egész üveg bort megivott, mielőtt autóba ült. Ez nem tűnt jó ötletnek, ugyanis vezetés közben három másik autóba ütközött bele, majd árokba hajtott, ezután pedig kigyulladt az autója.

Az alkoholszonda szerint ez alkalommal a nő a megengedett alkoholmennyiség háromszorosát is elfogyasztotta vezetés előtt.

A fiatal cégvezetőt korábban már kétszer büntették ittas vezetés miatt.

Ennek ellenére kapott még egy esélyt, hogy elkerülje a börtönt.

A tárgyalásán a bíró azt mondta neki, hogy ha férfi lenne, egy napot sem tölthetne tovább szabadlábon, egyenesen a börtönbe kerülne. Ehelyett megúszta 18 hónap felfüggeszettel, illetve 2 év vezetéstől való eltiltással.

Az ügyész elmondta, Parry bűzlött az alkoholtól, és bevallotta, hogy ivott, majd bűnbánóan ennyit mondott:

A bíró szerint Parrynek komoly problémái vannak az ivással, tehát akár beismeri, akár nem, alkoholista.

A tárgyalás végén ezt mondta a nőnek:

Bőven megérdemelné, hogy börtönben töltse azt a 18 hónapot. Jó lenne, ha álszent szövegelés helyett valóban látná, és felmérné az ittas vezetésének következményeit. Ha jobb belátásra tér, nem juttatom börtönbe. Azonban, ha nem változtat magán, azzal bebizonyítja, hogy nem érdemelte meg, hogy kapjon még egy esélyt.