Három gyereket mentett ki a tűzből a hős fiú

Vágólapra másolva!
A tűz július 4-én az amerikai nemzeti ünnepen, a függetlenség napján hajnalban ütött ki, amikor három gyerek és két felnőtt a washingtoni házban aludt. A 20 éves Derrick Byrd, miután észrevette, hogy a szobákat füst lepte el, azonnal kirohant a házból nővérével, a gyerekek anyjával, hogy megnézzék, mi történt. A tetőtér fele ekkorra már lángokban állt, testvérének három gyermeke pedig az ablakból kiabált segítségért – írja a Bors a Dailymail cikke alapján.
Vágólapra másolva!

A fiatal férfi a két kisebbik gyermeket, Juniort és Roryt rá tudta venni arra, hogy leugorjanak, ő pedig elkapta őket.

A nyolcéves lányka, Mercedes, azonban annyira megrémült, hogy inkább beszaladt a lángoló szobába. Byrd ekkor gondolkodás nélkül visszarohant a házba, hogy kihozza őt onnan.

Addigra már az egész lépcsőházat tűz borította, de a fiú átszaladt a lángokon is.

A füsttől alig látott valamit, csupán unokahúga keserves sírását hallotta, így a hangot követte, hogy megtalálja a bajbajutott gyermeket. A húszéves fiú az egész testén összeégett, de végül sikerült kimentenie a halálra rémült kislányt a házból.


A kislányt most mesterséges kómában tartják az orvosok, mert annyi mérgező füstöt lélegzett be, ami már komolyan veszélyezteti az életét.

Az orvosok szerint a nyolcéves csak azért lehet még életben, mert nagybátyja a saját pólóját tekerte a lány arca köré, hogy se a füstöt ne lélegezze be, se pedig a lángok ne érhessék őt.

A hős fiatal másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, főleg karjai, háta és arca sérült, de tüdeje is károsodott a belélegzett füsttől.