Tóth Bertalan most szóról szóra ugyanazt mondta el a költségvetés kapcsán, mint két éve

Tóth Bertalan, EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019, MSZP
Vágólapra másolva!
Nagyon úgy néz ki, hogy Tóth Bertalan, a szocialista párt elnöke nem fektet túl nagy energiát beszédeinek megírásába. Ami jól feküdt 2017-ben, az jó lesz 2019-ben is – gondolhatta az MSZP-s politikus, aki szóról szóra ugyanazt mondta el a költségvetés kapcsán idén, mint két éve.
Vágólapra másolva!

Miről ismerszik meg a jó politikus? Többek között arról – és ezt azért nevezhetjük minimális elvárásnak –, hogy NEM mondja el szóról szóra ugyanazt a beszédet bizonyos időközönként. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke erősen úgy néz ki, hogy belesétált ebbe a csapdába, és páratlan magabiztossággal precízen megismételte korábbi gondolatait.

Tóth Bertalan Fotó: Szabó Gábor - Origo

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, hogy

a szocialisták már saját maguktól lopnak,

és nem fektetnek túl nagy energiát új beszédek írásába. Történt ugyanis, hogy Tóth 2019-ben a következő gondolatokkal rontott a kormánynak: „Egy költségvetés nem mindig számok halmaza, hanem egy tükör. Annak a tükre, hogy egy adott közösség hogyan gondolkodik a közösen megtermelt javak újraosztásáról.”

Csakhogy ezek a gondolatok valahonnan határozottan ismerősek! Mégpedig onnan, hogy Tóth 2017-ben egyszer már elmondta:

Egy költségvetés nem mindig számok halmaza, hanem egy tükör. Annak a tükre, hogy egy adott közösség hogyan gondolkodik a közösen megtermelt javak újraosztásáról.” Miután 2017-ben és 2019-ben is kiderült, hogy a költségvetés egy TÜKÖR, azt is megtudhattuk, hogy tavalyelőtt meg idén is arról szólt a költségvetés, hogy „megmutatja, hogyan gondolkodik a Fidesz a magyar társadalomról, és hogyan kívánja saját holdudvara számára megszerezni és kiosztani a közösen megtermelt állami javakat”.

Itt látható az önmagától is lopó szocialista pártelnök 2017-es és 2019-es költségvetési vitán való szereplése, sok különbséget ne keressenek az elhangzottakban!