Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Majdnem ötven szabolcsi településen küzdenek még a viharkárokkal

Légy képben, Csongrád és Szabolcs megyében pusztított a vihar
Csütörtök este ötvenhárom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen végzett komoly pusztítást a vihar. Jelenleg is közel háromszáz hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó dolgozik a viharkárok felszámolásán.
Vágólapra másolva!
Negyvennyolc településen folynak még kárelhárítási munkálatok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, egyre több helyen van ismét áram – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője szombaton az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Dudás Szilvia elmondta, hogy

körülbelül ötezer fogyasztási helyen nem működik még az áramszolgáltatás, háromszázhatvan tűzoltó dolgozik egyfolytában a csütörtöki vihar okozta károk felszámolásán.

A megyei tűzoltók munkáját Baranya, Győr-Moson-Sopron, Zala, Komárom-Esztergom és Vas megyéből, valamint a Vajdaságból, Erdélyből és a Felvidékről érkezett önkénes egységek segítik.

A Vajdaságból két csapat érkezett kilenc fővel, a Hargita megyei Székelyudvarhelyről heten, a Komárno megyei Felvidékről Izsa és Szilas csapatai összesen öt fővel képviseltetik magukat.

Csütörtök este ötvenhárom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen végzett komoly pusztítást a vihar. Jelenleg is közel háromszáz hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó dolgozik a viharkárok felszámolásán (korábbi felvétel) Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A helyszíneken a tetőszerkezetek ideiglenes helyreállítását, a megdőlt, gyökerestől kiborult, épületekre borult fák eltávolítását végzik a beavatkozók.

Forrás: Dudás Szilvia tűzoltó főhadnagy/Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A fő- és mellékútvonalak, valamint a vasútvonalak járhatóak, elzárt település nincs.

Negyvennyolc településen folynak még kárelhárítási munkálatok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről