Honvédségi helikopterek miatt lesz zaj Budapesten

BTR-80 EGYÉB TÁRGY fa HADI FELSZERELÉS helikopter katonai helikopter katonai jármű kerítés kopasz fa KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ Mi-8 NÖVÉNY páncélozott harcjármű por TÁRGY
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Hétfőn este 18:00 és 24:00 között zaj lesz Budapesten, mert sebesültszállító helikopterek gyakorlatoznak majd.
Vágólapra másolva!

Az esti órákban hétfő este Budapest egyes részein zajra lehet számítani, mert mentőhelikopterek fognak gyakorlatozni. A Budakeszi irányból érkező, és ebbe az irányba távozó helikopterek a XIII. kerületben szállnak le, itt fokozott katonai jelenlét is várható.

A helikopterek kijelölt leszállási helyszínei az Angyalföldi Sportközpont focipályája és a Duna Plaza mögött a folyóparton kijelölt betonos terület lesznek.

Magyarország, mint befogadó nemzet, a vonatkozó hatályos nemzeti műveleti eljárási szabályok alapján közreműködik az ide érkező, a nyári katonai gyakorlatok ideje alatt esetlegesen megsérült katonák egészségügyi ellátásában, amely többek között a légi úton történő szállítást is jelenti - írja a közlemény.

Illusztráció Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A leszállóhelyeket a hétfő éjszakai gyakorló repüléseket követően június 12-ig,

kizárólag valós egészségügyi sérültszállító feladat végrehajtása esetén veszik igénybe.

A leszállóhelyek környezetének forgalmát a Magyar Honvédség és a Rendőrség munkatársai közösen biztosítják. A sérültek szakintézetbe történő szállításában az Országos Mentőszolgálat is részt vesz.

A Magyar Honvédség és a gyakorlat résztvevői a jogszabályokat betartva arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát.