A 2020-as büdzsé biztosítja a családvédelmi akcióterv forrásait

Vágólapra másolva!
A jövő évi költségvetés a családok és az ország biztonságának az erősítéséről szól - minderről Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt napirend előtt. 
Vágólapra másolva!

A magyar emberek és családok biztonságának a garantálása a legfontosabb célja a jövő évi költségvetésnek – mondta napirend előtti felszólalásában Kósa Lajos. A Fidesz képviselője kiemelte, hogy

a családvédelmi akcióterv anyagi fedezetét biztosítja a jövő évi költségvetés.

Nagyon fontos a magyar gazdaság védelme is, és jövőre végre 70 százalék alá csökken az ország külső adóssága – tette hozzá. Nemcsak arról van szó, hogy csökken az államadósság, hanem a gazdaságvédelmi akcióterv révén az ország továbbra is az uniós átlag fölött tud bővülni. Kósa kiemelte azt is, hogy az ország katonai védelmére és fejlesztésére is több jut jövőre, így a déli határzár fenntartására is megfelelő forrás jut, így az ország továbbra is biztonságban lesz.

Dömötör Csaba viszonválaszában kijelentette, jelenleg a legfontosabb feladat az európai színtéren az, hogy visszavonják a migránspárti rendeleteket, így a migránskártyákat is be kell vonni.

Olyan költségvetés került a parlament elé, amely gazdasági és fizikai biztonságot is garantál az ország számára

- tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Külön szólt arról is, hogy a családvédelmi intézkedések révén 2010-hez képest megduplázta a kabinet a családoknak juttatandó forrásokat.

"Minden tiszteletet megérdemelnek"

Dömötör Csaba beszélt arról is, hogy sikerült kiemelni a Hableányt a Dunából. A politikus köszönetet mondott a rendvédelmi dolgozóknak, a TEK munkatársainak és a búvároknak, hogy részt vettek a mentési munkálatokban roppant nehéz körülmények között. Minden tiszteletet megérdemelnek – tette hozzá.