A PontVelem Program lett az egyik legjobb gyermekfejlesztő kezdeményezés

Edison
Vágólapra másolva!
A PontVelem Okos Program lett Magyarország egyik legjobb gyerekeket fejlesztő innovatív és gyerekbarát kezdeményezése, amely játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, miközben hangsúlyozza az egymást segítő karitatív tevékenységek fontosságát.
Vágólapra másolva!

A június 18-i Edisonplatform díjkiosztón 6 kategóriában kerültek ki a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt kezdeményezések, és egy további kategóriában került ki közönségdíjas díjazott.

A neves jelöltek között a PontVelem Okos Program a fenntarthatóság kategóriában vitte a prímet.

Forrás: PontVelem

Az Edisonplatform azért jött létre, hogy összegyűjtse a gyerekek jövőjével foglalkozó civil, piaci, tudományos és oktatási szereplőket, programokat. Az Edison100 listára olyan kezdeményezések kerültek fel, amelyek innovatív, izgalmas módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekeket és szüleiket az iskolai kereteken túl.

A PontVelem Okos Program egyedülállóan komplex és különleges program, amelyben jelenleg több mint 1100 hazai általános iskola több tízezer diákja vesz részt.

A program a GyűjtsVelem, JátsszVelem, SegítsVelem és a Pénziránytű-BankVelem Program elemeiből tevődik össze.

Forrás: PontVelem

A GyűjtsVelem Program az ország legnagyobb iskolai szelektív hulladékgyűjtő programja, amely a használt elemek, kis akkumulátorok, használt mobiltelefonok és e-kütyük gyűjtését szorgalmazza. A program a diákok környezettudatos magatartását fejleszti cselekvő, gyakorlatias, játékos formában. A programban a szelektív hulladékgyűjtéssel a diákok pontokat gyűjtenek, a pontokkal gazdálkodhatnak, beválthatják azokat különböző tárgyi vagy élmény ajándékokra, illetve jótékony célokra ajánlhatják fel. 2017. március 24-én, Brüsszelben, a 2016-os év Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán, a The European Week For Waste Reduction bíráló bizottsága, kategóriája 3 legjobbja közé sorolta a PontVelem Okos Program szelektív hulladékgyűjtő tevékenységét.

A diákok országos tudásversenyeken (PénzOkos Kupa, ZöldOkos Kupa) és on-line játékokkal is értékes pontokat tudnak gyűjteni a JátsszVelem Programban.

Forrás: PontVelem

A SegítsVelem Programban a gyűjtött pontok jótékony célú felajánlása mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve a „Karácsonyi MosolyManó" akció keretében rengeteg iskola, tanár és diák tudja támogatni rászoruló társait, így évente közel tízezer rászoruló gyermek kaphat karácsonyi ajándékot.

A Pénziránytű Alapítvány által támogatott Pénziránytű-BankVelem Program keretében meghirdetett pénzügyi tudásversenyek, játékos programok, pályázatok, vetélkedők, utazó iskola és nyári táborok hatalmas érdeklődés mellett zajlanak, amelyeknek köszönhetően a gyerekek az értékes ajándékok mellett valódi pénzügyi tudással gazdagodnak. A pénzügyi oktató program nemzetközi elismerést is kapott, 2016-ban bekerült a 125 országban jelen lévő, a fiatalok pénzügyi ismeretterjesztésével foglalkozó szervezet, a Child & Youth Finance International által meghirdetett rangos díj jelöltjei közé.

Forrás: PontVelem

- mondta el Matolcsy Miklós, a PontVelem Okos Program ügyvezető igazgatója.