Bíróság elé állítják a sólyi gyerekgyilkosság kamasz gyanúsítottját

gyerekgyilkosság, sólyi kislány
Vágólapra másolva!
Az ügyészég aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett gyilkosság miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő fiatalkorúval szemben, aki 2018. május 18-án késő délután megölt egy nyolcéves kislányt Sólyon.
Vágólapra másolva!

Az akkor 15 éves, a szomszéd faluban élő fiú a sólyi focipályán ismerkedett meg élő fiúval és kishúgával. Többször együtt focizott a három gyerek, amikor is szexuális vonzalom alakult ki a 15 éves fiúban a 8 éves kislány iránt. 2018. május 18-án késő délután biciklizett Sólyra, és felkereste a kislányt, akivel a Séd patak partján lévő, erdős résszel szegélyezett ösvényen a régi papírmalom romjaihoz sétált.

Forrás: --

A romoknál beszélgetni kezdtek, a kislány pedig egy közös játszótársukat dicsért, aki a fiú barátja volt. A fiú féltékeny és dühös lett, ezért eldöntötte, hogy bosszúból, és a szexuális vágyának kielégítése miatt megöli a kislányt. A papírmalomnál talált egy vastagabb, fonott kötelet, és elhitette a kislánnyal, hogy egy olyan bűvésztrükköt mutat neki, amelyhez a kezeit hátra kell kötöznie.

A kislány hitt a fiúnak, aki, miután megkötözte őt, a patakba vitte, ahol többször a víz alá nyomta a fejét.

Forrás: police.hu

Azután a már kábult kislányt kivitte a partra, 200 méteren át vonszolta, majd letette és egy kődarabbal betörte a kislány koponyáját. A gyerek elájult, a fiú pedig levetkőztette, és újra a patakba vitte. Hogy a testét ne sodorja el a víz, hínárfonatot kötött rá, majd elemenkült a helyszínről.

A 8 éves kislány megfulladt.

A családja hosszú órákon át kereste az áldozatot. Mivel nem találták, hívták a rendőrséget. Hajnalban találták meg a gyerek holttestét a Séd patak medrében.

A 15 éves hajmáskéri fiút a rendőrök őrizetbe vették, majd letartóztatták. A börtönben azt mondta anyjának, hogy egy másik ember is vele volt a a gyilkosság idején és ő találta ki, mit csináljanak a 8 éves kislánnyal. A most 16 éves fiú ellen vádat emelt az ügyészség. Az eljárás a Veszprémi Törvényszéken folytatódik.