Így kereshetik tovább az eltűnt maglódi vállalkozót

Pintér Gyula
Vágólapra másolva!
Már 11 napja nem találják azt Pintér Gyula vállalkozót, aki a kutyájával indult el Szlovákiába, feltételezhetően dolgozni, mivel munkásruhában volt. A férfinak a hozzátartozói szerint egy haragosa volt, egy szlovák férfi. A Bors megkeresett az esettel kapcsolatban egy szakértőt, aki szerint a körülmények alapján sem sok jóra lehet számítani.
Vágólapra másolva!

A vállalkozó férfi luxusautók felújításával foglalkozott, és több ismert ember is foglalkoztatta, akik rendesen megfizették a munkáját, így jó anyagi körülmények között élt. Feltehetően Szlovákiába is dolgozni indult 11 nappal ezelőtt. Egy szakértő szerint több oka is lehet annak, hogy valakit eltűntként keres a rendőrség, de Pintér Gyula esetében egyértelmű a helyzet.

Ha valakit nem találnak, még nem jelenti automatikusan azt, hogy bűncselekmény történt, számos ok miatt kezelhetnek valakit eltűntként. Jelen esetben azonban világosan látszik, hogy a férfi nem önszántából marad távol az otthonától. Valaki korlátozta vagy korlátozza őt a mozgásában.

– mondta Borsnak dr. Györei Péter ügyvéd, aki korábban az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának kiemelt főnyomozója volt.

Pintér Gyula Forrás: Facebook

Az egyik fontos nyom biztosan az, hogy a vállalkozó vizsláját Szlovákiában találták meg épségben.

A szakértő szerint ennél már sokkal több bizonyítéka lehet a rendőrségnek.

A kapcsolatainak a feltérképezése mellett a telefonjának a cellainformációit elemzik ilyenkor. A mozgását így addig tudják követni, amíg a mobilját esetleg el nem vették tőle.

– tette hozzá a szakértő.

Túl sok idő telt el

Az ügyvéd nem tartja valószínűnek, hogy a pénz miatt rabolták volna el Pintér Gyulát,

mivel eddig nem kértek váltság díjat.

Pintér Gyula Forrás: Police.hu

Aligha valószínű, hogy amennyiben a férfit valóban elrabolták, úgy a tettesek váltságdíj reményében tették ezt. Véleményem szerint már felvették volna a kapcsolatot a családdal, hiszen minél több idő eltelik, annál nagyobb a lebukás veszélye, az eltűntet pedig nincs értelme fogva tartani.

Ahogy korábban megírtuk, Pintér Gyula a gyömrői műhelyéből a maglódi otthonába ment, onnan indult el Szlovákiába. A férfi ezek után nem adott életjelet magáról, a rendőrség eltűntként kezdte keresni.

Mivel a kutya Szlovákiából került elő, az ottani hatóságok is nyomoznak az ügyben, a rendőrség emberrablásként kezeli az ügyet.

A férfi családja szerint mindenki kedvelte a vállakozót, mindössze egy haragosa volt, egy szlovákiai férfi, akinek fegyverviselési engedélye is van.