Az ismert énekesnő szökésben lévő apja visszatérne Magyarországra

Hien Sztárban sztár 2018
Vágólapra másolva!
A Megasztárból ismert Hien apja négy éve szökött el Magyarországról. Még azelőtt, hogy elítélték embercsempészet miatt. Később nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene, azóta is szökésben van. Most azonban mégis interjút adott a Borsnak. Igaz, azt nem árulta el, hogy most pont hol van. 
Vágólapra másolva!

Nguyen Tuan Anh 1983-ban Magyarországon folytatta a tanulmányait, ez óriási lehetőség volt neki, mivel erre csak a kiváló tanulóknak volt lehetőségük. Jóval később, 2010-ben őt és a társait letartóztatták embercsempészés gyanújával.

Az akkor már családfőt, a feleségét és a féltestvérét azzal gyanúsították, hogy alkalmanként 3 millió forint ellenében hamis papírokkal csempészett be vietnámi embereket Magyarországra. A vállalkozás közel egymilliárdos bevételt hozhatott.

A Tonynak becézett férfi egy évet ült letartóztatásban, majd házi őrizetbe került, amit később lakóhelyelhagyási tilalomra enyhítettek. Az ügy első tárgyalásán, 2015. június 5-én már nem jelent meg, a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene.

Tavaly áprilisban bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt első fokon öt év börtönre ítélte a bíróság Hien apját.

Anyja 1 év, féltestvére pedig 2 év 6 hónap letöltendőt kapott.

Hien Forrás: TV2

A férfi most a Borsnak elmondta, hogy vissza akar jönni Magyarországra.

„Imádom Magyarországot és a magyar embereket, igazán a hazámnak érzem az országot!

Mindenképpen visszatérnék, ha felmentenek, és vissza is fogok, akár nagyobb áldozatok árán is.

Nagyon nehezen viselem a családom, gyermekeim hiányát, nélkülük sehol nem tudok beilleszkedni. Csak azért vontam ki magam az eljárás alól, mert véleményem szerint nem volt tisztességes” – válaszolta írásban a férfi a Borsnak. Azt nem volt hajlandó elárulni, hol van most, de annyit elmondott, hogy jelenleg is dolgozik, és a távolból is figyeli lánya karrierjét. Ha visszajön az országba, új vallomást akar tenni, amiben szeretné tisztázni mindenkinek a szerepét az ügyben.

– mondta Hien apja, aki elismeri a felelősségét, de szerinte azok nem olyan súlyosak, mint amivel vádolják.

Egyes vélemények szerint a férfi Vietnámba menekült, mert ott nincs kiadatás Magyarországra.