Lázadás volt a kőbányai terrorpanel közgyűlésén

Lavotta utca 3.Budapest
Közös képviselő, gondnok, maffia
Vágólapra másolva!
Korábban beszámoltunk arról, hogy egy kőbányai panelház gondnoka ordibálva káromkodik az ott élőkkel, és fenyeget egy kisgyerekes anyukát. A ház közös képviselője tud a történtekről, de nem tesz ellene semmit. Cikkünk óta tartottak a házban egy közgyűlést, az ott történtekről egy, a panelban élő anyuka beszélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Egy X. kerületi panelban élő anya adott korábban interjút az Origónak. Elmondta, hogy a ház gondnoka elfogadhatatlan stílusban beszél a lakókkal. Például, amikor egy idős asszony nem tudott kimenni az ajtón, mert ott volt a gondnok egyik macskája, és annyit mondott neki, hogy „sicc”, a férfi ezt meghallotta, és azt mondta az asszonynak:

Mi a f..t képzelsz? Mit szólsz a macskámra?

Minderről a közös képviselő is tud, mégsem tesz semmit, sőt, ha télen le van jegesedve a lépcső, akkor azt mondja az embereknek, hogy ne használják. Ez csak pár probléma, amit az anya az interjú során elmondott, ott van még

a pince kérdése, amit állítása szerint a gondnok másoknak ad ki saját zsebre.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Többen felemelték a hangjukat a közgyűlésen

Cikkünk óta először tartottak közgyűlést az elmúlt napokban a házban, ahol az anya szerint annyian megjelentek, mint soha máskor, és többen is hangot adtak a nemtetszésüknek.

– mondja a nő, akihez a gyűlés után sokan odamentek, hogy végre valaki vette a bátorságot, és elmondta, hogy mik történnek a házban.

A nő elmondása szerint a gondnok csendben ülte végig a közgyűlést, pedig korábban nem ez volt jellemző, a közös képviselő annyit mondott cikkünkkel kapcsolatban, hogy minden hazugság, amit írtunk, és amit később a TV2 Mokka című műsorában is láthattak a nézők.

– mondja az anya, akihez cikkünk óta egy rossz szót sem szóltak, és valamelyik nap még a folyosón is össze volt söpörve. Egy másik lakótól úgy tudja, hogy

a gondnok és a párja az interneten keres új gazdákat a macskáiknak, amik szabadon mászkálnak az egész házban.

Nem tehettünk fel kérdést

Még az első cikkünk előtt szerettük volna megtudni, hogy mit gondol a kialakult helyzetről a ház közös képviselője és a gondnoka. Először telefonon kerestük őket, de mindketten azt kérték, hogy személyesen beszéljünk. Nagyjából egy héttel később ismét megkerestük őket, hogy találkozót egyeztessünk.

Amikor a gondnok meghallotta, hogy honnan és miért keressük, egyből letette a telefont, utána pedig elérhetetlenné vált.

A közös képviselővel sikerült beszélnünk, pár nappal később az irodájában fogadott. Elmondta, hogy a nő rendszeresen a problémáival zaklatja őket, és hogy már többször kihívta a hatóságokat, de azok, állítása szerint, nem találtak semmit.

Ezek után nem engedte, hogy kérdezzünk tőle, megkért, hogy távozzunk, mert nincs ránk több ideje.