Vattamány: Zajlanak a tárgyalások parkolóházak építéséről

Vágólapra másolva!
Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere a Heti Tv Pirkadat Extra című műsorában beszélt izraeli tárgyalásairól, a kerület jövőjéről, valamint arról, hogy milyen kötelességei vannak a városrésznek.
Vágólapra másolva!

A polgármester beszámolt arról, hogy lefutotta a Jeruzsálem Maraton 10 km-es távját, de természetesen nem csak ezért utazott el Izraelbe, hanem ellátogatott Erzsébetváros testvérvárosába, Cfátra is, ahol sikeres megbeszéléseket folytattak az ottani városvezetéssel.

A mostani megbeszélésen felvették, hogy nagyon jó lenne, ha ennek a múzeumnak egyes darabjai elkerülnének egy erzsébetvárosi kiállításra is. Ez a múzeum olyannyira értékes gyűjteménnyel rendelkezik, hogy szeretnék, ha minél több ember lássa azt, így a magyar és az izraeli miniszterelnök már többször is beszélt arról, hogy egy könnyebben megközelíthető városba, Hezlijára költöztetnék a kiállítást.

A kerület első embere izraeli útján még ellátogatott Bajkai István országgyűlési képviselővel a Jad Vasem Múzeumba is, hozzátette a kerületi delegációt nagy tisztelettel fogadták, így többek között a vadonatúj Herzl Múzeumban is. A politikus mindenhol elmondta, hogy Erzsébetváros posztumusz díszpolgárává választotta Herzl Tivadart, aki a kerületben született és aki megálmodta a modern Izrael Államot.

Vattamány Zsolt beszélt a gondokról, különösen az egyik legsúlyosabbról, a parkolásról.

Zajlanak tárgyalások beruházókkal parkolóházak építéséről, de az új kerületi rendelet értelmében egyfelől az újépítésű ingatlanok alá kötelező teremgarázsokat építeni, amiket közcélra is fel lehetne majd használni. Itt is elkezdte a tárgyalásokat az önkormányzat az általa nyújtandó hozzájárulások mértékéről.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.