Ítélet született a felsőzsolcai csecsemőgyilkos ügyében

Egy felsőzsolcai asszonyt alhasi fájdalmakkal kórházba szállítottak 2017. május 28-án a délelőtti órákban. A nőt ellátták, majd a kórház 2017. május 29-én jelzéssel élt a rendőrségre, hogy nem zárható ki, hogy az asszony kórházba szállítását megelőzően szült. A nő lakcímén megjelenő rendőrök a ház egyik mellékhelyiségében egy halott csecsemőt találtak. Az esettel összefüggésben az újszülött édesanyját, egy 41 éves felsőzsolcai nőt 2017. május 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.
Vágólapra másolva!
Titkolta a terhességét, megszülte, majd sorsára hagyta kisbabáját egy felsőzsolcai nő, még 2017 májusában. A szülés után erősen vérzett, ezért kórházba került, ahol minden kiderült. A rendőrök az emésztőgödörben találták meg a halott kisbabát. A felsőzsolcai csecsemőgyilkos ügyében ma született ítélet. 
Vágólapra másolva!

A nő 2016 őszén lett terhes, amit azonban eltitkolt a családja elől. Azzal magyarázta növekedő hasát, hogy gyomorproblémái vannak, de orvoshoz nem volt hajlandó elmenni. Aztán 2017. május 28-án hajnalban megindult nála a szülés. Az akkor 41 éves asszony reggel 7 órakor felkeltette a férjét és a lányát, hogy kísérjék ki a kertjük végében lévő WC-hez, mert görcsöl a gyomra. Ott bezárkózott a WC-be, és arra kérte a családtagjait, hogy hagyják magára. Miután egyedül maradt, megszülte a kisbabát, akit azután nem látott el.

Végül pedig az emésztőgödörbe dobta a csecsemőt.


Azután kiment a kerti WC-ből, de mivel erősen vérzett, segítséget kért a családjától. A csecsemőgyilkost mentő vitte kórházba, ahol kiderült, hogy néhány órája egy gyereket szült.

Miután ellátták az asszonyt, kihívták a rendőröket, akik a házkutatás alatt megtalálták a kisbaba holttestét.

Szakértő vizsgálta meg a halott csecsemőt, és megállapította, hogy az újszülött életképes volt, halálát az okozta, hogy az anyja nem látta el, és magára hagyta.

Forrás: Police.hu

A nő kihallgatása alatt azt állította, hogy nem tudott arról, hogy terhes, mert a korábbi terhességeivel ellentétben nem volt rosszul, és ahelyett, hogy hízott volna, inkább csak fogyott.

A bíróság ma 10 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a felsőzsolcai csecsemőgyilkost.

Az ítélet azonban nem jogerős, ugyanis a nő és ügyvédje is fellebbezett, az ügyész pedig 3 nap gondolkodási időt kért. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd.