Puzsér Róbert: Karácsony Gergely polgármesternek alkalmatlan, közszereplőnek szavahihetetlen

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje kezet fog a Válasz Online által szervezett beszélgetés előtt a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Jobbik és az LMP által támogatott Puzsér Róbert hétfői bejegyzésében talán minden eddiginél keményebben bírálta a parkolási botrányba keveredő ellenfelét, Karácsony Gergelyt. „Nincs terve Budapesttel: az számára nem több, mint zsákmány és ugródeszka a még több hatalomhoz – ahogy Zugló sem volt egyéb” – írta a humorista, hozzátéve, hogy a parkolási botránya után vissza kellene lépnie a főpolgármester-jelöltségtől. 
Vágólapra másolva!

Hétfő reggel 10 órára hívott össze testületi ülést a súlyos parkolási botrányba keveredő Karácsony Gergely, szándéka szerint azért, hogy saját magát mentegesse a politikailag meglehetősen kellemetlen ügyben. Mint ismert, a politikus által vezetett városrészben 2017-ben új parkolási rendszert vezettek be, ami mind ez idáig milliárdos veszteséget termelt. A jelek szerint a főpolgármesteri széket szintén megcélzó vetélytársa, Puzsér Róbert nem igazán vette jó néven Karácsony felelősséghárításának újabb állomását, és a képviselő-testületi ülés kezdetére időzített posztjában talán minden eddiginél keményebben bírálta őt.

– írta bevezetésként, hogy aztán hozzátegye, ellenfelének semmilyen terve nincs Budapestre nézve, azért, mert számára a főpolgármesterség csupán egy ugródeszka "a még több hatalomhoz."

Karácsonynak nincs terve Budapesttel: az számára nem több, mint zsákmány és ugródeszka a még több hatalomhoz – ahogy Zugló sem volt egyéb

– fogalmazott a Jobbik és az LMP főpolgármester-jelöltje. Majd ezután

teljesen váratlanul visszalépésre szólította fel Karácsonyt.

A parkolási botrány után minden valamirevaló demokráciában vissza kellene lépnie” – szögezte le a humorista.

Ismert, az ellenzék alaposan összeveszett azon, hogy az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum képviselői Puzsér, a Jobbik és az LMP megkérdezése nélkül bejelentette az ellenzék közös budapesti polgármesterjelöltjeit. A vita annyira eldurvult, hogy a humorista a történtek miatt visszalépett az előválasztástól. Ezt követően napi szinten üzengettek egymásnak a felek, legutóbb Puzsér kampánystábja arra panaszkodott, hogy Karácsonyék megkerülték őket, amikor az előválasztást lebonyolító szervezetről döntöttek. Mindezek ellenére az utóbbi időben úgy tűnt, valamennyire közeledtek egymáshoz a felek, hiszen a múlt héten valamennyi ellenzéki párt leült egy asztalhoz tárgyalni (komolyabb eredmények nélkül). Ezért is lehet jelzésértéke Puzsér mai posztjának, ami azt mutatja, továbbra sincs béke a „régi baloldal” és a humorista között.