Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem volt megfelelő 17 kórház gazdálkodása

Budapest, 2018. november 29. Gyógytornász foglalkozik egy beteggel budapesti Szent Margit Kórház felújított mozgásszervi rehabilitációs osztályán az átadás napján, 2018. november 29-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Az Állami Számvevőszék által ellenőrzött 17 kórház egyikének sem volt teljesen megfelelő a gazdálkodása a vizsgált időszakban, azaz 2016 és 2018 között - közölte a számvevőszék. 
Vágólapra másolva!

Salamon Ildikó, az ÁSZ felügyeleti vezetője közölte, a szervezet 2016 és 2018 között végezte el 17 kórház ellenőrzését, valamint öt kórház utóellenőrzését.

Az ellenőrzött 17 kórház közül egyetlen egyben sem volt teljes mértékben szabályszerű a gazdálkodás,

ezért számukra összesen 441 javaslatot fogalmaztak meg.

Gyógytornász foglalkozik egy beteggel budapesti Szent Margit Kórház felújított mozgásszervi rehabilitációs osztályán az átadás napján, 2018. november 29-én - Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az öt utóellenőrzött kórház közül csupán kettő hajtotta végre az intézkedési tervben vállalt feladatokat, egy intézmény pedig végrehajtotta ugyan a feladatokat, egy részüket azonban csak határidőn túl, kettő pedig nem tette ezt meg - ismertette Salamon Ildikó.

Mint azt az Origo korábban írta, jelenleg 60 milliárd forintos a kórházak adósságállománya, a hiányért 28 intézmény a felelős. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, hogy a leginkább eladósodott kórházakba költségvetési felügyelőket neveznek ki, valamint bevezetik a vezetők teljesítményértékelését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről