A bevándorlás megfékezését egyáltalán nem bízhatjuk az ellenzékre

KOCSIS Máté
Budapest, 2019. április 5. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszédet mond a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2019. április 5-én. Az eseményen ismertetik a Fidesz európai parlamenti választási programját. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A bevándorlás megfékezését egyáltalán nem bízhatjuk az ellenzékre – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn Egerben. Arról is beszélt, hogy május 26-án jövőt választ magának Európa és benne Magyarország.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani! című országjáró kampány részeként tartott lakossági fórumon hangsúlyozta: az unió és Magyarország egyaránt fontos döntés előtt áll. Az embereknek tudniuk kell, hogy a jelenlegi brüsszeli elit fokozni akarja a bevándorlást, melyet nem megállítani, hanem megszervezni igyekszik.

A kormánypártok álláspontja ebben világos, és azt szeretnék minél több emberrel megismertetni – mondta a frakcióvezető, aki szerint "ekkora téttel rendelkező európai parlamenti választás még nem volt Magyarországon".

Amíg az előző EP voksoláson még fel sem merült a bevándorlás és a terrorizmus ügye, addig közvélemény-kutatások igazolják, hogy ma már a tagállamok mindegyikében ez az első számú téma. Ezzel szemben Brüsszel semmit nem tett azért az elmúlt időszakban, hogy legalább időt nyerjen, de még inkább megakadályozza ezeket – jelentette ki.

Ha valaki felelősen és nem cinikusan tekint a jövőbe, akkor rájön, hogy

ha Európa most nem cselekszik, annak beláthatatlan következményei lesznek.

"Erről a kérdésről csak egyszer dönthetünk" – fogalmazott Kocsis Máté. A magyar polgárok a hazai ellenzékre nem számíthatnak ebben a kérdésben. Orbán Viktor volt az első miniszterelnök Európában, aki a problémát nevén nevezte, és megoldási javaslatot is kínált, amelynek egyik vezérfonala, hogy ne a bajt hozzuk ide, hanem a segítséget vigyük el a rászorulókhoz.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az EP választás lehetséges kimeneteléről szólva a frakcióvezető közölte: a magukat demokratának tartó politikai erők jelentős részével szemben a Fidesz meggyőződése, hogy a bevándorlás kérdéséről kizárólag az európai emberek dönthetnek. "Hiszünk a népakarat erejében" - fogalmazott, megjegyezve:

a kormány minden döntését a nemzeti konzultációkon és népszavazáson kinyilvánított társadalmi igény vezérli.

Egyre több tagország választói és döntéshozói fordítanak hátat a brüsszeli politikának, a népakarattal szembeszálló tagállami vezetők egy részét pedig az elmúlt években leváltották a választók.

A nagy arányú választói felhatalmazásnak és a bevándorlásból eredő veszélyek elsőnkénti felvetésének köszönhetően hazánknak nagyobb szava van az unióban, mint amit mérete indokolna – hangsúlyozta.

– közölte Kocsis Máté.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége fideszes országgyűlési képviselője a fórumon arról beszélt: választókerületében eddig több mint 15 ezren támogatták Orbán Viktor 7 pontos bevándorlásellenes programját. Az aláírásgyűjtés folytatódik, hiszen "meg kell mutatnunk Brüsszelnek, hogy milyen sokan kiállnak amellett: Magyarország maradjon meg magyar országnak" – fogalmazott.

Mától a Fidesz-KDNP kampánya új szakaszába lépett: a pártszövetség országjárásba kezdett, amelynek egyik első állomása Eger. 220-nál több választási gyűlést tartanak országszerte. Eger és térsége turisták tömegeit vonzza. A város és környéke egyik fontos értéke a biztonság, amelyet meg kell védeni. Erről is szól a május 26-ai voksolás – jelentette ki Nyitrai Zsolt.