Három házból lopott ékszereket egy kiskunfélegyházi férfi

Vágólapra másolva!
Az 54 éves férfi két hónap alatt három házba tört be, ahonnan összesen 9 millió forint értékben lopott el ékszereket és kisgépeket. Az utolsó betörésnél csaknem 7,6 millió forint értékben lopott el tárgyakat a társával.
Vágólapra másolva!

A kiskunfélegyházi férfi tavaly áprilisban 19 éves társával elment egy családi házhoz, ahol a tulajdonos nem volt otthon. A fiatalabb férfi az ismerősétől kapott útmutatás alapján a szúnyoghálós mellékhelyiség ablakán bemászott a házba.

Az emelten az egyik virágkaspó alatt egy zacskóban elrejtve több mint 7,5 millió forint értékű ékszert: pecsétgyűrűket, nyakláncokat, karkötőket, medálokat, mandzsettagombokat és ezüst pénzérméket talált, amit az utcán őrködő 54 éves társának kiadott.

Műanyag zsákba rejtve alkoholt és ipari kisgépeket is loptak el. A garázsban talált értékeket is összeszedték, de nem sikerült elvinniük. Az ékszerek egy részét egy zálogházban eladták, a másik részét elajándékozták a rokonaiknak. Később a pecsétgyűrűket és karkötőket lefoglalták a rendőrök, így a 7,6 milliós kárból 1,9 millió forint megtérült.

Az időseb férfi korábban két betörésből 2 millió forintot zsákmányolt. Tavaly februárban napközben betört egy kiskunfélegyházi házba, ahonnan 870 ezer forint értékű aranyat vitt magával.

Két héttel később fényes nappal egy lakóház ablakát feszítette fel, onnan 1,1 millió forint értékben lopott.

A két férfi ellen eljárás indult.