Vágó Istvánnak és Lendvai Ildikónak is könyvet küldtek a kereszténység helyzetéről

Vágólapra másolva!
Vágó István és társai gúnyolódtak a világban teret nyerő keresztényüldözésen. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár ezt megunta, és radikális lépésre szánta el magát. Oktató jelleggel egy-egy tiszteletpéldányt küldött meg a keresztényüldözés jelenségéről és a világ legüldözöttebb vallásának, a kereszténységnek a helyzetéről szóló tudományos tanulmánykötetből az érintetteknek.
Vágólapra másolva!

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség államtitkára megunta, hogy egyes balliberális politikusok, újságírók a keresztényüldözés témakörét választották gúnyolódásuk tárgyául, ezért radikális lépésre szánta el magát. Hétfői Facebook-posztjában először felsorolta azokat a szereplőket, akik nem fogták vissza magukat a téma kapcsán:

  • Lendvai Ildikó, szocialista politikus nemrég a napi szintű támadások ellenére bagatellizálta a keresztényellenességet.
  • Vágó István, a DK elnökségi tagja két nappal a tragikus Srí Lanka-i templomrobbantások előtt gúnyolódott a keresztényüldözésen.
  • Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője már a terrorcselekmény után relativizálta korunk legnagyobb, több helyen népirtássá fajuló emberi jogi válságát.
  • Balavány György pedig gúnyos cinikussággal gyakorlatilag tagadta a keresztényeket ért támadásokat.

Majd annak reményében, hogy ezek az állítások nem rosszhiszeműségből, hanem tájékozatlanságból fakadtak, postára adott nekik 1-1 tiszteletpéldányt a februárban bemutatott, a keresztényüldözés jelenségéről és a világ legüldözöttebb vallásának, a kereszténységnek a helyzetéről szóló tudományos tanulmánykötetből.

Nem ez az első figyelemfelhívó akciója a politikusnak, a napokban válaszolt Lendvai Ildikónak arra a gunyoros mondatára, miszerint "eddig ugyan szegény Gellért püspök esete óta nemigen lehetett hallani az Unió területén keresztényüldözésről".