A bevándorlás a legfontosabb kérdés az EP-választáson

Diavata, 2019. április 6. Illegális bevándorlók ledöntötte kerítés fölött görög rohamrendőrök az észak-görögországi Szalonikitől nyugatra fekvő Diavatában lévő migránstábor előtt 2019. április 6-án. A tábornál több száz, Görögország különböző részeiből érkezett migráns gyűlt össze, hogy az észak-macedóniai határon áttörve, a Balkán-félsziget országain keresztül az Európai Unió gazdagabb államaiba vonuljon. MTI/AP/Jánisz Papanikosz
Vágólapra másolva!
Mind a 27 uniós tagállamban a szerint szavaznak, hogy melyik párt migrációs politikájával értenek egyet – mondta Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-nek adott interjújában. Az Orbán Viktor által bemutatott 7 pontos program szerinte olyan program, amellyel meg lehet állítani Európában az illegális bevándorlást.
Vágólapra másolva!

Deák Dániel hozzátette: a választói csoportok az unió megmaradt 27 tagállamában a migráció mentén határolják be azt, hogy melyik pártra adják le a szavazatukat.

Illegális bevándorlók ledöntötte kerítés fölött görög rohamrendőrök az észak-görögországi Szalonikitől nyugatra fekvő Diavatában lévő migránstábor előtt 2019. április 6-án. A tábornál több száz, Görögország különböző részeiből érkezett migráns gyűlt össze, hogy az észak-macedóniai határon áttörve, a Balkán-félsziget országain keresztül az Európai Unió gazdagabb államaiba vonuljon Forrás: MTI/AP/Jánisz Papanikosz

Az Orbán Viktor által bemutatott 7 pontos program olyan program, amelyet

a politikai szövetségesek nagy valószínűséggel támogatni fognak,

és uniós szinten lehet majd ezt megvitatni. Ha ez az álláspont május 26-án többségbe kerül, akkor végre is lehet hajtani – mondta.

Orbán Viktor 7 pontos programja a bevándorlás megállításáért

1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!

2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!

4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!

5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!

6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!

7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!