Visszavitték elkóborolt kutyáját, megtámadta a gyepmestereket a pécsi férfi

Vágólapra másolva!
A Pécsi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat egy pécsi kutyatulajdonos ellen, aki az elszökött kutyáját visszahozó gyepmesterekre támadt.
Vágólapra másolva!

A férfi családi házából 2018. decemberében szökött ki a kutyája, mert nem gondoskodott arról, hogy ne tudjon kijutni az utcára.Miután kiszaladt a házból az állat, egy lakó felhívta a közterület-felügyeletet. A bejelentést után két gyepmester befogta az elkóborolt ebet, és visszavitte a családi házhoz.

Egyikük közölte a kutya tulajonosával, hogy sikerült rábukkanniuk és megfogniuk, amiért eljárási költséget kell fizetnie.

Ezen a férfi annyira feldühödött, hogy a gyepmesterek autójához lépett, feltépte az ajtót,és megfenyegette a felügyelet munkatársait.

Kiabált, becsmérelte őket és megpróbálta a ruhájukat megragadni. Egyikük kabátját el is szakította, aztán felmászott a gépkocsi platójára, leemelte a kutyáját és bevitte a házba.

"Tekintettel arra, hogy a gyepmesterek hivatalos személynek minősülnek, akiket a vádlott a magatartásával jogszerű magatartásukban erőszakkal és fenyegetéssel akadályozott, illetve eljárásuk alatt és miatt bántalmazta őket", ezért az elkövető cselekménye hivatalos személy elleni erőszak megállapítására alkalmas - olvasható az Ügyészség oldalán.