Megzsarolt két gyereket, és kifosztott egy részeget egy pécsi férfi

Vágólapra másolva!
Egy pécsi férfi először két gyereket vert át és csalta ki egyikük mobiltelefonját, majd néhány nappal később egy szórakozóhelyen megismert, részeg férfit rabolt ki, amikor az már elaludt. A rendőrség elfogta és bíróság elé állította. Hétfőn jogerős ítélet született az ügyében. 
Vágólapra másolva!

2018. január 24-én két gyerek felmászott egy pécsi bevásárlóközpont tetőtéri parkolójában a külső homlokzati párkányára, amin sétálni kezdtek. Egy férfi észrevette a két fiút. Odament hozzájuk. Biztonsági őrnek adta ki magát.

Azt mondta nekik, hogy életveszélyben vannak, és az ő munkáját veszélyeztetik, ezért lekíséri őket a biztonsági szolgálathoz, ahol rendőrt hívnak. Így akár 100 ezer forintos bírságra is számíthatnak a gyerekek - írja a Pécsi Újság.

De ajánlott egy másik lehetőséget is: a fiúk átadják neki az értékeiket, ő pedig nem szól senkinek arról, hogy a fiúk a párkányon sétáltak.

Az egyik fiú odaadta a férfinak a mobiltelefonját, amely a benne lévő SIM kártyáva együtt 76 ezer forintot ér.

Három nappal később ugyanaz a férfi Pécs belvárosában szórakozott egy nagyobb társasággal. Egyiküket akkor látta életében először. Hajnali háromkor, amikor már a többiek hazaindultak, a férfi és új ismerőse kettesben maradtak. A másik férfi addigra teljesen lerészegedett, és kérte a férfit, hogy várja meg vele a hajnali 4 órakor induló buszát. A támadó elkísérte őt az egyik épülethez a buszpályaudvar közelében, ahol leültek dohányozni. A részeg férfi elálmosodott, aztán elaludt.

A férfi ezt kihasználva átkutatta a másik ruháját és elvette a mobiltelefonját, pénztárcájából pedig kivett háromezer-négyezer forintot.

A pénztárcát ledobta az alvó férfi mellé, majd elment. Amikor a részeg áldozat hét óra előtt felébredt, észrevette, hogy kirabolták, és feljelentést tett a rendőrségen.

Eközben a rabló eladta az ellopott mobiltelefont. A rendőrséghamar a nyomára bukkant, lefoglalta a telefont és visszaadta a kirabolt áldozatnak. A fiú mobilját viszont azóta sem találták meg.

A Pécsi Járásbíróság előkészítő ülésen zsarolás és kifosztás miatt 2 év 6 hónap fegyházra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a férfit, aki feltételes szabadságra nem bocsátható.