Összetört falevelet, majorannát és szódabikarbónát árultak drogként

Vágólapra másolva!
A közrend és közbiztonság fenntartása érdekében folytatódott akciósorozatot a  budapesti rendőrség az V., a VI. és a VII. kerületben. A rendőrök úgynevezett kamudrog árusokat is elfogtak.
Vágólapra másolva!

Budapest belvárosában, a V., VI. és VII. kerületben lévő szórakozóhelyeken, és azok vonzáskörzetében, tegnap 21 órától hajnali 4 óráig tartott a razzia. Részt vettek benne a rendőrök mellett a NAV, a BKK, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, az Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóság, és a polgárőrség munkatársai is, összesen 136 rendőr, polgárőr, közterület-felügyelő, ellenőr és revizor.

188 embert igazoltattak, akik közül hatot be is vittek a rendőrkapitányságra: az egyiküket körözték, míg a másik ötnél drogot találtak a rendőrök.

Közülük két férfi ellen ületszerű csalás kísérlet miatt is eljárást indítottak, mert úgynevezett kamudrogot, összetört falevelet, majorannát és szódabikarbónát árultak.

48 taxis is ellenőrizek az éjjel, akik közül hattal kellett intézkedni: nekik nem volt engedélyük. Másik öt taxisnál pedig pénztárgép és érvényes taxiengedély nem volt.

A rendőrség előre be nem jelentett időpontokban a közel kövőben is hasonló akciókat tart majd, ellenőrizve a belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyeket.