Lakásmaffia-ügy: Varga-Damm Andrea újabb botrányos szerződése került elő

Varga-Damm Andrea
Vágólapra másolva!
Újabb gyanús szerződést talált az Informátor stábja, ez is Varga-Damm Andrea korábbi ügyvéd, jelenleg jobbikos országgyűlési képviselő közreműködésével jött létre. Mint ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, Varga-Damm több olyan adásvételi szerződést készített, amely jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak. Az Informátor akkor bemutatott egy olyan szerződést, amelyet ő ellenjegyzett, és amely miatt egy idős nőnek el kellett hagynia a saját otthonát. Az Informátor mostani adásában egy kölcsönszerződéshez kötődő letéti szerződést mutatott be, amelyben szintén Varga-Damm működött közre, és amely során egy 9 millió forintos kölcsön meg nem fizetése miatt a kölcsönt adók megszerezték egy család jóval értékesebb ingatlanát. 
Vágólapra másolva!

Az Informátor mostani adásában újabb dokumentumokat mutatott be, ezúttal egy kölcsönszerződést 1996-ból.

Sz. L. és felesége 9 millió forint kölcsönt kért egy magánszemélytől, jelzálogként pedig a házuk szolgált. Hamar kiderült, hogy itt szinte uzsorahitelről van szó, amelyet aztán nem is tudott megfizetni a házaspár. Ezért szó nélkül elvették a 9 millió forintnál sokkal többet érő házukat.


Az ügyletben ebben az esetben is Varga-Damm Andrea működött közre ügyvédként.

Varga-Damm Andrea Forrás: Ripost

Az ezeket az ügyeket bonyolító szervezetet a korabeli sajtó csak úgy emlegette, mint az „első ingatlanos bűnbanda”.

Ők csalták tőrbe többek között Török-Szabó Erzsébetet is, de rengeteg áldozatuk volt. A legkülönfélébb módszerekkel vették el a tulajdonosoktól a saját ingatlanaikat.

Török-Szabó Erzsébet szerint Varga-Damm Andrea velük is kapcsolatban állt, ő volt a védőügyvédjük.

Az Informátor próbálta megkérdezni az ügyben a jobbikos politikust, azonban ő megint nem reagált a kérdésekre.

Deák Dániel politológus szerint a fenti botrány rá fog égni a jobbikos politikusra, hiszen ezek után bármilyen politikai vitába is keveredik, mindig a szemére fogják hányni ezt az ügyet.

Íme a teljes adás:

Közreműködött egy idős nő kisemmizésében is

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője ügyvédként több olyan adásvételi szerződést készített, amellyel jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak.

Az Echo TV Informátor című műsora korábbi adásában a lakásmaffia rendszerváltás utáni tevékenységét dolgozta fel, amelyben könnyen lehet, hogy a jobbikos politikusnak is szerepe lehetett. A tévécsatorna több olyan dokumentumot mutatott be, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel, többek között a közreműködésével tehettek ki saját házából egy idős asszonyt. A hír végigszáguldott az országos médiában, amit a politikus nem vett jó néven, sőt mi több, elkezdett nagyon furcsán viselkedni:

  • múlt hét hétfőn négyszemközti beszélgetésre invitálta a Hír TV és az Echo TV riportereit;
  • ami akár össze is jött volna, csakhogy a politikus egy nappal később inkább elmenekült az Informátor stábja elől;
  • múlt hét csütörtökön pedig már arról facebookozott, hogy legszívesebben pofán vágná azt a fideszes képviselőt, aki a kellemetlen ügyeit firtatta a magyar parlamentben.

7 ingatlan, összesen akár több százmillió forint értékben van a nevén

Arról is beszámoltunk, hogy a képviselőnő vagyonnyilatkozata alapján jól ment a praxis a láthatóan számos zűrös ügyletben is közreműködő Varga-Dammnak, mivel saját bevallása szerint is 7 ingatlana van,

amelyből három lakás Budapesten – ebből kettő Budán – található, de a szintén nem túl olcsó Sopronban is rendelkezik egy lakással, valamint Gyöngyösoroszi-Károlytáró nevű településen egy nyaralóval. Az Origo számításai szerint Varga-Damm ingatlanvagyona akár több száz millió forint értékű is lehet. De a szép bundák, értékes házak mellett a szép autókat sem veti meg a jobbikos képviselőnő, mivel jelenleg egy Jaguár XF-fel jár, amelynek ára újonnan 13 és 20 millió forint között mozog. Varga-Damm Andreát egyébként a kétezres években kizárták az ügyvédi kamarából.