Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vádat emeltek egy korrupt honvédségi alkalmazott ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy honvédségnél közalkalmazottként dolgozó férfival szemben, aki egy beruházás műszaki ellenőreként 10 millió forint kenőpénzt kért a kivitelezőktől – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.
Vágólapra másolva!

A férfi a honvédség ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó hivatalánál dolgozott közalkalmazottként,

műszaki előadói beosztásban.

Munkaköréhez tartozott a számára kijelölt beruházások műszaki ellenőri feladatainak ellátása, így a teljesítések átvétele és igazolása is.

A Honvédelmi Minisztérium 2017-ben közbeszerzést írt ki egy hódmezővásárhelyi honvédségi ingatlanegyüttes tetőszerkezetének felújítására. A vádirat szerint a tényleges munkát végző alvállalkozókat a vádlott, mint a beruházás műszaki ellenőre 2018 márciusában megkereste egy helyszínbejárás alkalmával, és két vállalkozás képviselőjének is felajánlotta, hogy

a munkát ne a közbeszerzésben előírt műszaki tartalommal végezzék el.

Ajánlata szerint ezzel a vállalkozók mintegy 10-10 millió forintot tudnak megspórolni, ő azonban öt-öt millió forintért cserébe szerződésszerűnek igazolja le a teljesítéseket.

A vállalkozások képviselői nem fogadták el a vádlott ajánlatát, így pénzátadás nem történt – tudatta a csoportvezető ügyész.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről