Nőnapi virág az ellenzéki médiának

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a nőnap alkalmából ellenzéki hölgyújságírókat hívott meg a Karmelita kolostorba. Nemcsak virágot adott nekik, hanem teázni is meghívta őket.
Vágólapra másolva!

Bizonyára volt, akit meglepett, hogy a miniszterelnök a nőnap alkalmából a vele szemben soha nem baráti, sőt, olykor kifejezetten negatív hangot megütő ellenzéki média hölgytagjainak nyújtott át egy-egy szál virágot. Ott voltak az RTL Klub, a HVG, az ATV és az Azonnali munkatársai.

A kétségkívül lovagias gesztust az ellenzéki média hölgykoszorúja végül is mosolyogva fogadta,

nem is akárhol, a Miniszterelnökség új épületében a Várban, a Karmelita kolostorban.

Ellenzéki újságírókat fogadott Orbán Viktor miniszterelnök Forrás: Origo

Az ATV munkatársa, a mindig harcias kérdéseiről elhíresült Csuhaj Ildikó későbbi beszámolójában példátlan módon, oldott hangulatúnak minősítette a „nőnapi teázást” és az ezt követő beszélgetést.
Talán leginkább az lepte meg a háttérbeszélgetés során az újságíró hölgyeket, ezt későbbi beszámolóikban szinte kivétel nélkül kiemelték, hogy

a miniszterelnök egyáltalán nem érezte a Soros-Juncker plakátokat súlyosan drámainak, a plakát hangulata – túl a tájékoztatáson – inkább egyfajta politikai Muppet-show-ra emlékeztette.

Orbán Viktor, kihasználva a nőnapi gesztus nyújtotta lehetőséget, kihangsúlyozta, hogy számára minden Magyarországról, a magyar emberek érdekeiről szól, minden döntése, politikai szerepvállalása ennek mentén értelmezhető.

Fontos kérdések is szóba kerültek a találkozón Forrás: Origo

Az ellenzéki újságíró hölgyek későbbi beszámolóiból kiderült, hogy Orbán Viktor a nőnapi virágok átnyújtása után tárlatvezetést tartott a Karmelitában. A szűk körű társaságnak megmutatta a kolostor teraszáról a panorámát, a tárgyalót, ahol a kormányüléseket tartják, a kerengőt és a könyvtárszobát, ahol a közel másfél órás oldott hangú beszélgetésre és a nőnapi teázásra is sor került.