Kizárnák az LMP-t az európai Zöldek az antiszemita Jobbikkal való együttműködés miatt

Vágólapra másolva!
Az LMP-vel folyamatos tárgyalásokat kell folytatnunk, mert a párt az utóbbi hónapokban több problémás álláspontot is felvetett, ilyen volt a Jobbik–LMP-együttműködés is, amely az LMP esetében egyértelműen kizárást von maga után - minderről Philippe Lamberts, az európai Zöldek vezetője beszélt. Az LMP a nyíltan antiszemita Jobbikkal közösen támogatja Puzsér Róbertet, Egerben pedig Mirkóczki Ádámot. A kizárással kapcsolatban kerestük Demeter Mártát, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.
Vágólapra másolva!

Kizárja az LMP-t soraiból az Európai Zöld Párt EP-frakciója, ha a liberális tömörülés együttműködik a Jobbikkal – ezt nyilatkozta az Azonnali.hu hírportálnak a zöldek képviselőcsoportjának társelnöke. Philippe Lamberts azt mondta, az LMP-vel folyamatos tárgyalásokat kell folytatniuk, mert a párt az utóbbi hónapokban több problémás álláspontot is felvetett. Ilyen volt a Jobbik–LMP-együttműködés is, amely a zöldek szerint az LMP esetében egyértelműen kizárást von maga után. A társelnök hozzátette, nem hisz a Jobbik néppártosodásában - olvasható a Hír TV oldalán.

Egyre nagyobb az LMP-Jobbik-barátság

Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbik és az LMP képviselői közösen tartottak sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették, felsorakoznak Puzsér Róbert humorista mögé az őszi főpolgármester-választáson. Ezzel a Jobbik nyíltan vállalta, hogy az egykoron ellenségnek számító LMP az első számú politikai szövetségese lett.

A Jobbik és az LMP közeledését jól mutatja, hogy Puzsér a zsidólistázós ügye miatt kellemetlen helyzetbe került Gyöngyösi Márton védelmére sietett, egyik posztjában arról értekezett, hogy túl van lihegve a dolog, amely szerinte egyrészről már régen volt, másrészről pedig már elnézést is kért mondataiért. Miután március elején a „Mit akar Puzsér Róbert? Mi az a Sétáló Budapest?” című konferencián programot hirdetett, Sneider Tamás Jobbik-elnök sietett leszögezni, hogy szimpatikusak voltak számára Puzsér felvetései.

A kizárással kapcsolatban kerestük Demeter Mártát, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.