Négy kommandós, három autóval vitte a súlyos terrorcselekményekkel gyanúsított migránst - Videó

Magyar Honvédség és a Terrorelhárítási Központ Honvédség Hadgyakorlat Szolnok Terrorelhárítás A TEK és a rendvédelmi szervek közös hadgyakorlata. MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárítási Központ bemutatói fegyver gépfegyver harckocsi
A gyakorlaton az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárítási Központ közös hadgyakorlata Szolnokon. 2016.10.26.
Vágólapra másolva!
Decemberben fogtak el egy migráns férfit a magyar rendőrök. Akkor még csak azt lehetett tudni, hogy az iratok, amivel érkezett, hamisak. A férfi ellen eljárás indult, és közben kérték a magyar hatóságok a kitoloncolását. Csakhogy időközben a terrorelhárítók, az EUROJUST magyar és belga nemzeti tagjai, a belga igazságügyi hatóságok, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, valamint a Fővárosi Főügyészség szakemberei kiderítették, hogy a férfi részt vehetett Szíriában, Homsz városában több kivégzésben. Egészen pontosan, miután egy helyi lakos megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése miatt az ő és 20 családtagjának kivégezésében személyesen is részt vett F. Hassan a megalapozott gyanú szerint.
Vágólapra másolva!

A magyar terrorelhárítók felderítési adataik alapján tudták meg, hogy F. Hassan Szíriában csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez.

A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint az Iszlám Állam által végrehajtott lefejezéses emberölésekben vett részt Szíriában.

Mielőtt Magyarországra utazott, 2016-ban Görögországban benyújtott menekültkérelme alapján kiállított menekült úti okmányaival Európa több országában is járt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A TEK feljelentése alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség ma őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit.

A Terrorelhárítási Központ ezután is folytatja a felderítést az ügyben, és támogatja a Fővárosi Nyomozó Ügyészséget az eljárásban – írják a közleményükben.