Többször is brutálisan megverte gyerekét egy pécsi pár

Vágólapra másolva!
Egy pécsi pár többször is megverte a nő korábbi kapcsolatából született óvodáskorú gyerekét. A férfi egyszer úgy megütötte a gyereket, hogy az összeesett. A bíróság ma elítélte a párt.
Vágólapra másolva!

A nő korábbi kapcsolatából született fiát a bíróság 2012-ben jogerősen az anyánál helyezte el, aki 2015 szeptemberében élettársi kapcsolatot kezdett egy másik férfival. Közösen nevelték a nő gyerekét, majd két hónap múlva a gyerek viselkedése megváltozott, dühkitörései voltak, hiperaktív lett, pszichológusi segítségre szorult.

2016 márciusában

az óvónők észrevették, hogy a gyerek torkán ujjnyomok, alkarján lila foltok, vállán pedig véraláfutás volt.

A nyomokat a kéthetenkénti láthatások alkalmával a gyerek édesapja és nagymamája is látta. Szintén az óvodában vették észre, hogy az anyuka jelenlegi élettársa kiütötte a gyerek egyik fogát.

A férfi és a nő egy pécsi boltban többször is megverte a gyereket, aminek az üzletben dolgozók is tanúi voltak.

A bolt kamerája azt is rögzítette, amikor a férfi úgy megütötte a gyereket, hogy az összeesett, és csak másodpercekkel később, anyja és az élettárs segítségével állt fel.

Az anya ezután métereken keresztül húzta a térdepelő gyerekét a pénztárig.

A bíróság a párt három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kiskorú veszélyeztetése, valamint védekezésre képtelen személy ellen elkövetett testi sértés miatt. Az ügyész, a férfi és a védője az ítéletet tudomásul vette, így a határozatnak a férfire vonatkozó része jogerős. Az anya és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett.