Ezért kellhet a mentelmi jog Gyurcsány Ferenc feleségének

Vágólapra másolva!
Tartották-e a kapcsolatot Gyurcsányék a most letartóztatott Cvetan Vassilevvel, és korábban miért tagadták a viszonyt – többek kötött ilyen kérdések hangzottak el az azonnali kérdések órájában hétfőn az Országgyűlésben. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője kijelentette, hogy a most napvilágra került ügyek is azt mutatják, hogy a mentelmi jog megszerzése miatt került a Demokratikus Koalíció EP-listájának az élére Gyurcsány felesége.
Vágólapra másolva!

Fenyvesi Zoltán, a Fidesz képviselője Minek kell még kiderülnie, hogy végre befejezze a hazudozást Gyurcsány Ferenc és felesége? – címen tett fel azonnali kérdést a Miniszterelnökség vezetőjének az Országgyűlésben. A politikus felidézte, hogy nemrég fogták el Gyurcsány Ferenc feleségének az üzlettársát. Tartották-e a kapcsolatot Gyurcsányék Cvetan Vassilevvel a nyomozás során? Miért tagadta a kapcsolatát a bolgár üzletemberrel Gyurcsány és felesége? – tette fel a kérdést a fideszes képviselő.

Fenyvesi szerint a szóban forgó ügy azért is kínos, mert

Gyurcsányék csak azt követően vallották be, hogy ismerik az elfogott bolgár bankárt, hogy a sajtóban lelepleződött a kapcsolat.

Hogyan fér össze az európaiság azzal, hogy Gyurcsányék egy olyan személlyel voltak kapcsolatban, aki bérgyilkosokat bérelt fel újságírók megölésére? – tette fel a kérdést Fenyvesi.

A Gyurcsány házaspár és az elfogott Cvetan Vassilev közötti kapcsolat fontos téma volt az Országgyűlésben Forrás: Origo

Ezért lehet szüksége Dobrev Klárának a mentelmi jogra

Gulyás Gergely szerint csodára lenne szükség, hogy Gyurcsányék befejezzék a hazudozást.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint meglehetősen furcsa, hogy bekiabálásokban az a párt követel elszámoltatást, amelyik közös jelölteket állít Gyurcsány pártjával. A miniszter ezzel a kiabáló Jobbik képviselőjére utalt. A magyar választókon múlik, hogy kik képviselik Magyarországot az EP-ben, és ebből a szempontból fontos, hogy Gyurcsány felesége mentelmi jogot szerez-e, vagy nem az uniós voksoláson – mondta Gulyás azzal kapcsolatban, hogy éppen a zavaros bolgár üzletemberrel való kapcsolat miatt lehet szüksége Dobrev Klárának a mentelmi jogra.

Szigorúak a hazai közpénzügyi szabályok

Bana Tibor, a Jobbik képviselője az azonnali kérdések órájában Mennyire hiteles a kormány politikája? – címen tett fel kérdést a Miniszterelnökség vezetőjének. A jobbikos képviselő szerint szükséges az uniós ügyészséghez csatlakozni.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője válaszában kijelentette, a korábbi uniós ciklusban is a legeredményesebben használta fel Magyarország a pénzeket.

Mi nem adunk át hatásköröket Brüsszelnek, mivel van olyan szerv itthon is, ami hatékonyan ellenőrzi az uniós források szabályszerű felhasználását –

tette hozzá. Gulyás kijelentette, hogy elég szigorúak a hazai közpénzekre és uniós forrásokra vonatkozó felhasználási szabályok, és eddig is minden visszaélést lelepleztek.

A kormány továbbra is megvédi a határt

Hubay György, a Fidesz képviselője arról kérdezett, hogy Kinek az érdekeit szolgálná a nemzeti határvédelmi rendszerek meggyengítése? Arról beszélt, hogy az európai parlamenti választások előtt a nyílt társadalom és a nemzetállam hívei vitája áll a középpontban.

Hubay szerint a Frontex már bizonyította, hogy nem képes a határok megvédésére.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában kijelentette, hogy a határok védelme ügyében nem engednek. Úgy, ahogyan a korábbi években, továbbra is megvédjük a magyar emberek biztonságát – tette hozzá, és a határok védelme továbbra is központi szerepet tölt be a kormány politikájában. Magyarország egymilliárd eurót költött határai megvédésére, miközben az EU-tól egyetlen fillért sem kapott.