Az OECD is elismeri a kormány gazdaságpolitikáját

vállalkozás, vállalkozó, vállalatirányítás
Vágólapra másolva!
A Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országjelentése is elismeri a magyar gazdaság eredményeit és a kormány gazdaságpolitikáját, az államadósság csökkentését, a versenyképesség erősítését, a vállalkozások termelékenységének javítását, az adórendszer egyszerűsítését, a foglalkoztatás bővítését és a regionális egyenlőtlenségek csökkentését.
Vágólapra másolva!

A tanács elnöki tisztét is betöltő Gion Gábor az OECD Nemzeti Tanácsának budapesti ülésén azt mondta, hogy a magyar gazdasági modell a nemzetközi szervezetek és a hitelminősítők érdeklődésének középpontjába került.

A fejlesztések nem csupán a cégek számára kedvezőek, növelik az államkassza bevételeit, és javítják az ország exportmérlegét is Forrás: Shutterstock

Az államtitkár az automatizáció, a digitalizáció és a termelékenység javítását szorgalmazta, a kis- és közepes vállalkozások nemzetközi versenyképessége érdekében.

– mondta.

Az OECD Nemzeti Tanácsa, mint a PM koordinációs szakmai fóruma áttekintette a digitális adózás nemzetközi kérdéseit, valamint a szervezetet érintő eseményeket is. Tavaly Litvánia lépett be az OECD-be, majd elfogadták Kolumbia csatlakozását, idén pedig Costa Ricával kezdik meg a tárgyalásokat, illetve megvizsgálják Argentína, Brazília, Peru, Horvátország, Románia és Bulgária társulási kérelmét.