Soros szervezete sajnálja, hogy nehezen akarják megbüntetni Magyarországot

Amnesty International
Vágólapra másolva!
Kedden közzétett közleményében kifogásolja a Soros György bevándorláspárti milliárdos által szponzorált Amnesty International, hogy nem halad megfelelő gyorsasággal Judith Sargentini magyarellenes ügye. Az amerikai üzletember hazai szervezete egy nappal az Európai Néppártnak a Fidesz tagságáról döntő közgyűlése előtt támadásba lendült. 
Vágólapra másolva!

Kedden Judith Sargentini, zöldpárti európai parlamenti képviselő berendelte az EP-be a román uniós elnökséget, mert meglátása szerint szeptember óta nem haladt előre az általa készített, Magyarországot rágalmazó jelentéssel kapcsolatos ügy. A lépésre az elsők között csatlakozott rá Soros György hazai lerakata, az Amnesty International Magyarország, akik közösségi oldalukon tudatták, sajnálják, hogy nem halad megfelelő gyorsasággal a Magyarország megbüntetésére irányuló eljárás.

Bár az AI egy budapesti székhelyű, magát civilként definiáló szervezet, mégis magyarországi tömörülésként rendszeresen támadja Magyarországot. Ez nem csoda, hiszen Soros György áll mögöttük: 2017-es nemzetközi pénzügyi beszámolójukban több helyen is szerepel, hogy támogatást kaptak a Soros-féle Open Society Foundationstől különböző projektek (egyebek mellett a migráns munkavállalók jogainak védelme) megvalósítására.

Az Európai Parlament tavaly szeptember 12-én fogadta el a strasbourgi plenáris ülésén a Sargentini-jelentés néven elhíresült dokumentumot, amelynek alapvető célkitűzése Magyarország megregulázása volt. A Soros György megbízható listáján szereplő holland politikus projektjének utóélete azonban közel sem volt ilyen gördülékeny, egy karácsonyi interjúban arról panaszkodott, hogy elakadtak az ezzel kapcsolatos tárgyalások. Az új év sem hozta el számára a sikert, idén januárban a Klubrádiónak nyilatkozva adott nemtetszésének hangot. "Egyelőre semmilyen reakciót, ötletet, tervet, elképzelést nem láttam arra vonatkozóan, hogy Románia foglalkozna a magyar jelentéssel" – fogalmazott a politikus.