70 milliós fejlesztések a miskolci megyei kórházban

Foglalkozás helikopter kórház KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ légi mentő mentőhelikopter mentős SZEMÉLY tető Miskolc, 2014. április 2.
Légi mentők a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Csillagpont épületének tetején az átadás napján,
Légi mentők a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Csillagpont épületének tetején az átadás napján, 2014. április 2-án. Az ország második legnagyobb ágyszámmal rendelkező egészségügyi intézményében évente 80 ezer fekvőbeteget látnak el 1428 aktív és 543 krónikus ágyon.
Vágólapra másolva!
Új rendelőkkel és eszközökkel bővült a kardiológiai szakellátás Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, a 70 millió forintos saját forrásból megvalósult beruházásról hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be az intézményben.
Vágólapra másolva!

Révész János főigazgató elmondta, hogy a beruházás kiemelten fontos a borsodi megyeszékhelynek és a megyének egyaránt, tekintettel a népegészségügyi adatokra, valamint az egészségügyi intézményhez tartozó betegek igen magas számára.

Légi mentők a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Csillagpont épületének tetején az átadás napján, 2014. április 2-án. Az ország második legnagyobb ágyszámmal rendelkező egészségügyi intézményében évente 80 ezer fekvőbeteget látnak el 1428 aktív és 543 krónikus ágyon. Forrás: MTI/Vajda János

- tette hozzá a kórház vezetője, aki kiemelte, hogy ebben a régióban magas a szív- és érrendszeri okokból bekövetkező halálozások száma, ezért rendkívül fontos, hogy ezen a területen javuljon az ellátás színvonala, hatékonyabbak legyenek a kezelések. A fejlesztések ezt a célt szolgálták.

A főigazgató szólt arról is, hogy

hat új, korszerű berendezésekkel ellátott rendelőt alakítottak ki a belgyógyászati tömbben, ez a járóbeteg-ellátási kapacitást jelentősen növeli.

A fejlesztések folytatódnak, hamarosan megújul a katéteres laboratórium műszerparkja is.