Megszólalt a káptalanfai mészárlás túlélője: szeretettel, összetartással próbálják túltenni magukat a családi tragédián

Káptalanfai gyilkosság
Vágólapra másolva!
Szakmát tanul, és segít mindenben anyjának az a 22 éves lány, akire három hete támadt rá osztrák élettársa. A férfi a lányt, a lány anyját és testvérét életveszélyesen megsebesítette, apját több lövéssel megölte, mielőtt öngyilkos lett. A lányt és anyját már hazaengedték a kórházból, velük beszélgettünk a történtekről.
Vágólapra másolva!

Káptalanfa csendes, alig lehet embert látni az utakon. A településen csak néhány napra bolydult fel az élet, miután egy osztrák férfi ámokfutásba kezdett:

előbb bedobott egy Molotov-koktélt annak a háznak az ablakán, ahol a volt barátnője és annak családja lakott, aztán kivégzésszerűen megölte a lány apját, aki próbálta védeni a családot, életveszélyesen megsebesítette a lányt, aki a lövöldözés közben az ablakon menekítette ki a testvéreit, majd meglőtte a lány anyját, aki a hároméves kislányát tartotta a kezében. A kislányt is érték lövések, ráadásul őt a pisztollyal fejbe is vágta, mielőtt öngyilkos lett a megvadult támadó.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A történtekről a helyiek nem akarnak beszélni. A legtöbben kitérő választ adtak, vagy amikor megtudták, hogy miről szeretnénk kérdezni őket, azonnal otthagytak minket.

Nem így a család, ahol a tragédia történt. A házuk kertjében egy fiatalember dolgozott, aki segítőkészen fogadott, és azonnal beengedett minket. Mint kiderült, az ő apját ölte meg a férfi.

A család most ebben a házban lakik Fotó: Polyák Attila - Origo

A házban a testvére, az osztrák férfi Szabrina nevű volt barátnője mellett ott voltak idősebb és fiatalabb testvérei, és az anyja is.

– mondta az Origónak a támadásban megsebesült édesanya.

Amikor ott jártunk, a kisebb gyerekeken nem látszottak a tragédia nyomai, jókedvűnek és fesztelennek tűntek. Az anyán és Szabrinán azonban mély sebeket hagytak a történtek. A lány alig beszél.

Korábban négy éven át élt, elmondása szerint „szépen”, a nála több mint 30 évvel idősebb férfival Bécsben. Párja is, ő is dolgozott, a lány takarítónőként.

Most új szakmát tanul, segít a háztartást vezetni, és ellátni kisebb testvéreit.

Arra a kérdésre, hogy sikerült-e feldolgozniuk a családi tragédiát, azt válaszolták, hogy
szeretettel és összetartással próbálják túltenni magukat a történteken. Illetve a gyerekek miatt fontos, hogy mielőbb talpra álljanak.

A Veol.hu úgy tudja, a lövöldözésben megsérült hároméves kislány a közvetlen életveszélyen már túl van, de a kórházból még nem engedték ki.

A tűzben Szabrina másik testvére, egy hatéves kislány is megsérült, neki a keze égett meg. Őt a mentősök látták el.