A Jobbik szerint nincs probléma a nyugdíjas-gúnyolódással

önkormányzati választás 2014. Z. Kárpáti Dániel, Jobbik eredményváró
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő magyarázattal szolgált Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési politikusa arra, hogy szerdán kikerült egy hangfelvétel, amelyen két jobbikos politikus az idős embereken gúnyolódik. Ahogy az mostanában megszokott, a Demokratikus Koalíció védelmébe vette a Jobbikot. Nagyon úgy néz ki, az égadta világon semmilyen következménye nem lesz a történteknek.
Vágólapra másolva!

„Csak Facebook-bejegyzéseket olvastak fel” – mondta a jobbikos Varga-Damm Andrea arra, hogy Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök és Silhavy Máté, a párthoz tartozó Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke lehülyézte és far-hát kommandónak nevezte a nyugdíjasokat, köztük saját szimpatizánsaikat. Varga-Damm szerint ezen „nincs mit megmagyarázni”. A jobbikos magyarázkodáson kívül az alábbi reakciók érkeztek az ügyben:

  • Fidesz: képmutató és felháborító, hogy a Jobbik vezetői „far-hát kommandónak” és „hülyének” nevezték a nyugdíjasokat. „A Jobbik nem először bukott le azzal, hogy valójában mit gondol az idősekről: lenézik őket” – írták közleményükben.
  • Jobbik: bocsánatkérés helyett a kormánypártra mutogatnak, közleményükben azt írták, képmutató és felháborító, amit a Fidesz művel.
  • Volner Jánost, a Mi Hazánk képviselőjét nem lepte meg mindaz, ami elhangzott. „Ismerve a Jobbik belső viszonyait, pontosan tudom, ki miként gondolkodik” – mondta a Magyar Nemzetnek a politikus. Hozzátette, Szávay István már lemondott mandátumáról, Sneider Tamás pártelnök azonban ezt már nem fogja megtenni. „A mostani hangfelvételnél az lehet a koncepció, hogy a Jobbik inkább megmagyaráz mindent, de már bocsánatot sem kérnek semmiért” – vélekedett a képviselő.
  • Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje mindössze annyit közölt, az újabb felvétel nem változtat a Jobbikhoz való viszonyukon.
  • Villám József, az MSZP nyugdíjas tagozatának elnöke nem tartja elfogadhatónak a nyugdíjasokon való gúnyolódást.
  • Gréczy Zsolt, a DK képviselője érdemben nem válaszolt a kérdésre.
  • Némethné Jankovics Gyöngyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elnöke elítélendőnek tartja a nyugdíjasok ilyen szintű megalázását. Szerinte jóérzésű nyugdíjas felháborodik azon, amit a jobbikosok mondtak. Reméli, a jövőben nem azok lesznek meghatározó szerepben, akik így vélekednek a nyugdíjasokról.

Szerdán adtunk róla hírt, hogy újabb roppant kellemetlen anyag látott napvilágot a Jobbikról. Először a Magyar Nemzet hasábjain jelent meg ennek a szöveges kivonata, majd a Hír TV híradójában bemutatták azt a hangfelvételt, amelyen a párt vezető politikusai egymást túllicitálva becsmérelték a nyugdíjasokat. Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő és Silhavy Máté, a jobbikos pártmédia egyik vezetője gúnyolódott az idős embereken. Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!« és akkor odamennek, és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek, és egész nap ezt várják, hogy mikor tud...” – mondta a HÖK-ös múltú Silhavy.

Beszámoltunk róla, hogy egy harmadik személy is megszólalt a felvételen, ő pedig nem más, mint Szabó Veronika, Vona Gábor jelenlegi asszisztense, aki nemrég még a korábbi pártelnök Facebook-oldalát kezelte, és élő közvetítéseit menedzselte, a fizetését pedig a mai napig a párttól kapja.