Megloptak egy híres amerikai producert Magyarországon

Vágólapra másolva!
Két férfi, egy szerb és egy horvát, több mint 400 ezer dollárt lopott egy híres, angol-amerikai kettős állampolgárságú filmproducertől Szegeden. Hamis iratokkal utaltatták át maguknak a producer összes pénzét a Csehországban vezetett bankszámlájáról. 
Vágólapra másolva!

A tolvajok a producer nevével, személyi adataival és az egyikük fényképével szereztek egy brit útlevelet, személyigazolványt, jogosítványt, és még névjegykártyákat is készítettek. Ezek után 2017 októberében bementek egy szegedi bankba, ahol számlát nyitottak a producer nevére. Másnap elutaztak Prágába, abba a bankba, ahol a filmes a számláját vezette.

Ott a hamis okiratokkal átverték a banki alkalmazottat és megváltoztatták a bankszámla hozzáférési kódjait.

Később levettek a számláról 2000 amerikai dollárt, a maradék 435 ezer dollárt pedig elutaltatták a magyarországi bankszámlára.

Ezek után visszatértek Szegedre, ahol még 12 ezer dollárt vettek fel a számláról, majd a maradékot át akarták utaltatni egy olyan cégnek, ami az ő érdekeltségükbe tartozott.

Addigra viszont a producer rájött, hogy ellopták a pénzét és megakadályozta ezt az utalást. A rendőrség zárolta a maradék pénzt a számlán.

A két férfi nagyjából 120 millió forintot lopott el a producertől, aminek a nagy részét lefoglalták a rendőrök, vagyis azt nem tudták elkölteni.

Így a kár mindössze 4 millió forint.

Egyébként a lefoglalt pénzt már visszautalták a prágai banknak.

Az ügyészség a két férfit csalással, közokirat hamisítással és pénzmosással vádolja. Az ügyben a Szegedi Törvényszék dönt majd.